'Nerede Hareket Orada Bereket' spor etkinliği

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde organize edilen 'Nerede Hareket Orada Bereket' spor etkinliği, Kilis’te renkli görüntüler oluşturdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Nerede Hareket Orada Bereket' spor etkinliği

Türkiye'de spor bilincini arttırmak ve halkın spor faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Cumhuriyet Alanında şişme oyun grupları kuruldu.

'Nerede Hareket Orada Bereket' sloganıyla çeşitli branşlarda sporcular, Cumhuriyet Meydanında kendi alanlarında gösteriler yaptı. Sporcular, yaptıkları gösterilerle vatandaşları kendilerine hayran bıraktı. Düzenlenen etkinliğe Kilis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Akaltı, sporcular, antrenörler, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Akaltı, 'Nerede Hareket Orada Bereket' projesi ile çocuklara, gençlere sporu sevdirmeyi hedeflediklerini belirterek, ”Bakanlığımızın başlatmış olduğu 'Nerede Hareket Orada Bereket' projesini bu yılda başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Amacımız; sporun tüm branşlarını tanıtmak, sporu çocuklara sevdirmek, her aileden en az bir kişinin spor yapmasını sağlamaktır. Çok güzel bir bahar havasında etkinliğimizi çok güzel ve yoğun bir katılım ile gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu proje kapsamında, çocuklarımızı spor branşlarına yönlendirerek ilimizde spor branşlarının daha ileri bir seviyeye gelmesini sağlayacağız. Yine bu proje kapsamında, çocuklarımızın sağlığı, ruhsal ve zihinsel gelişimine katkı sağlanacaktır. Her aileden bir kişinin yaşı ne olursa olsun spor yapması bizim için çok önemlidir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber