Belediye Başkanı'nın iki vatandaşı darp ettiği iddiası

Adana'nın Pozantı ilçesine Akçatekir Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Kılınçkaya’nın bir çay bahçesini yaz aylarında mevsimlik olarak işleten iki vatandaşı darp ettiği iddia edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye Başkanı'nın iki vatandaşı darp ettiği iddiası

Adana'nın Pozantı ilçesine Akçatekir Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Kılınçkaya'nın bir çay bahçesini yaz aylarında mevsimlik olarak işleten iki vatandaşı darp ettiği iddia edildi.

Akçatekir'de bir arazide yaz dönemleri mevsimlik olarak çay bahçesi işleten Yılmaz Örs ve Osman Adıgüzel, kendilerine ait olduğunu söyledikleri çay bahçesi arazisini Belediye Başkanı Mehmet Kılınçkaya'nın kendi köylüsü olduğunu düşündükleri birine verdiğini bunu öğrenince de konuyu görüşmek için Kılınçkaya'nın yanına gittiklerinde darp edildiklerini iddia ettiler. Yılmaz Örs, “Yaz döneminde arkadaşım Osman Adıgüzel'le birlikte mevsimlik olarak işlettiğimiz çay bahçesini Başkan Kılınçkaya, kışın haberimiz olmadan yıktırıp araziyi kendi köylüsü olduğunu düşündüğümüz şahısa vermiş. Biz bunu öğrenince konuyu konuşmak için yanına gittik ancak bize hakaretler etti. Tartışma esnasında gözlüğüm kırıldı. Orada çalışan personellerine bizi tutturup darp etti” dedi.

Örs ve Adıgüzel, Başkan Kılınçkaya ile ilgili olarak jandarmaya verdikleri ifadede şikayetçi olduklarını dile getirdiler.

KILINÇKAYA: “OLAY SİYASİ”

Darp iddiasıyla ilgili İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Başkan Mehmet Kılınçkaya, tartışmayı doğrularken şahısları darp ettiği iddiasının yalan olduğunu söyledi. Elinde haklılığını kanıtlayacak görüntü de bulunduğunu kaydeden Kılınçkaya, “Bu olayla ilgili hakkımda önyargı oluşturacak haberler yapıldı. 2009 yılında göreve geldiğimde benden önceki başkan bu arsayı o şahıslara vermiş. Araziyi incelettiğimde kendi üstlerine hiçbir fatura görünmüyordu. Yanıma çağırdım birisi engelliydi, bunun üzerine 'Madem bir iş yapıyorsunuz o zaman en azından su faturasını karşılayacak bir miktar ödeme yapın' dedim. Orada konuyla ilgili anlaştık ancak daha sonrasında ödemeleri aksattılar” diye konuştu.

Arazide kullanılan su ve elektrik faturalarının ödemesinin belediyeye ait olduğunu belirten Kılınçkaya, “Arazi bölgesinde tekrar bir araştırma yaptırdım elektrik faturası bin 800 TL'yi bulmuş. Onların şahsi faturalarını belediyenin parasıyla ödeyemezdim. Bu paralar milletin parası. Kendilerine ulaşmaya çalıştım uzun bir süre. Sonra Osman Bey bana ulaştı, yanıma geleceğini söyledi. Yanıma geldiklerinde 'Bu arsayı başkasına vermişsin babanın malı mı?' şeklinde konuştular. Ben onları darp etmedim kavga esnasında gözlüğü yere düştü personelim de ayırmaya çalıştı. Ayrıca olay odamda değil zemin katta gerçekleşti. Elimde olayla ilgili görüntüler de var. Her türlü kanıtı sunabilirim” şeklinde konuştu.

Kılınçkaya, yerel seçimlerin yaklaştığını, bu olayın da böyle bir zamanda ortaya çıkmasının kendisini ve partisini yıpratma amacı güdenlerin bir kışkırtması sonucu ortaya çıktığını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber