Kas erimesi hastası Enes'in mektubu duygulandırdı

Zonguldak'ta, doğuştan kas erimesi hastalığı nedeniyle güçlükle yürüyebilen 13 yaşındaki Enes Sabri Gülenç, Engelliler Haftası töreninde okuduğu mektup ile duygulandırdı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kas erimesi hastası Enes'in mektubu duygulandırdı

Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, müdür yardımcıları, kentte faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören engelli öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, "Dil, din, ırk, cinsiyet ve mezhep ayrımı gözetilmeksizin ve fiziksel durumlara bakılmaksızın, toplumu oluşturan tüm bireylere eşit hak ve imkanların sağlanması çağdaş devlet ve çağdaş toplum olmanın gereğidir" dedi.

Törende, doğuştan kas erimesi hastalığı nedeniyle güçlükle yürüyebilen TOKİ Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Enes Sabri Gülenç, annesi 40 yaşındaki Aysel Çetin'e yazdığı mektubu okudu.

'ANNEM OLMADAN NEFES BİLE ALAMIYORUM'

Rehabilitasyon eğitimi aldığı merkezdeki fizyoterapistinin yardımıyla kürsüye çıkan Enes Sabri Gülenç, mektubunda engelli birisi olduğu için koşamadığını, uçurtma uçuramadığını söyledi. Enes Sabri Gülenç şöyle dedi:

"Annem olmadan nefes bile alamıyorum. Tüm arkadaşlarım oyun oynarken, bisiklete binerken ben hep kenardan izledim. Çoğu zaman annemi gördüm, camdan bana bakArken gözleri hep dolu dolu oluyordu. Gücüm yoktu, yapmak istediklerimi de yapamadım. Bilmiyordum ki bu hastalığın iyice içime gireceğini, yorulduğumda acı çekeceğimi. Benim hayallerim olduğu kadar annemin de hayalleri çoktu. Biz çocuklara hep soruluyorsa 'Büyüyünce ne olacaksın?' diye, 'ya polis ya da asker olacağız' deriz. İşte ben onun da hayalini kuramıyorum. Benim annem çok fedekar, benim için canla başla mücadele ediyor. Beni koruyor kolluyor. Onun varlığı ile kendimi daha güçlü hissediyorum. Bazen rüyalarımda kendimi futbol oynarken görüyorum. Uyandığımda gerçeklerle yüz yüze geliyorum. Üzülüyorum ama, annem üzülmesin diye rüyalarımı bile anlatamıyorum. Onu çok seviyorum, canım annem iyi ki benim annem. Yapamadıklarımı, istediklerimi zamanla, sabırla başaracağım. okuyup zekam ile bedenimdeki eksikleri gidereceğim. Annemi çok mutlu edeceğim."

Oğlunun kendisi için yazdıklarını duyunca gözleri dolan Aysel Çetin, "Onunla gurur duyuyorum" dedi.

Tören, halk oyunları gösterileri ve türkü korosunun seslendirdiği türkülerle sona erdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber