Polisin çektiği film gerçek oldu

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün vatandaşları uyarmak için hırsızların taktiklerini konu alan film gerçek oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polisin çektiği film gerçek oldu

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün vatandaşları uyarmak için hırsızların taktiklerini konu alan film gerçek oldu. Odun yardımı yapacağız diyerek vatandaşları dolandırmak istediği iddia edilen 2 şüpheli vatandaşın ihbarı ile yakalandı.

Balıkesir Asayiş Şube ve Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hırsızların taktiklerini konu alan ve Balıkesir'de kahvehanelerde, okullarda, pazarda gösterimi yapılarak vatandaşların uyarıldığı film gerçek oldu. Hasan Basri Çantay Mahallesi'nden gelen bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri S.Ö. ve S.Ü. isimli iki şüpheliyi gözaltına aldı. İddiaya göre, iki şüpheli K.Ü.,H.K. ve M.P. isimli vatandaşların evlerine giderek kendilerine odun yardımı yapacaklarını söyledi. Ancak müdürlerin eve geleceğini ve maddi durumları iyi olan kişilere yardım yapılmadığını söylediği iddia edilen şüpheliler ev sahiplerinden ziynet eşyalarını saklamaları gerektiğini belirtti.

Polis ekiplerince dolandırıcılık olayını tamamlayamadan gözaltına alınan şüpheliler ile birlikte vatandaşa gösterdikleri 500 kilogram civarında oduna da el konuldu. Adliyeye sevk edilen şüpheliler hakkında denetimli serbestlik kararı verildi.

Öte yandan Balıkesir polisinin vatandaşları uyarmak için çektiği filmde, eve giren dolandırıcı odun ve kömür yardımı yapacaklarını söylüyor ve kurum müdürünün evde inceleme yapacağını o nedenle para ve altın gibi değerli eşyaları yastığın altına saklaması gerektiği bildiriliyor. Şüpheli şahıs, ev sahibinden su isteyerek, ev sahibinin mutfağa gitmesi sağlanıyor ve ardından altınları alarak kaçıyordu.

Balıkesir polisinin filmin gösterimini Müftülük ile beraber gerçekleştireceği bir organizasyonda camilerde de yapacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber