Karadeniz ereğli'de TC eylemi

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde restorasyonu yapılan bir kamu bankasının tabelasında 'TC' ibaresinin yer almamasına tepki gösteren sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar, banka önünde eylem yaparak tabelaya 'TC' ibaresi yapıştırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karadeniz ereğli'de TC eylemi

Karadeniz Ereğli ilçesinde Eğitim-İş Sendikası, Alevi Kültür Dernekleri, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Çevre Koruma Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, CHP ve İşçi Partisi tarafından yeni restorasyonu yapılan bir kamu bankasının tabelasında 'TC' ibaresinin yer almaması nedeniyle eylem düzenlendi. Ellerindeki 'TC' yazılı dövizleri banka önüne koyan vatandaşlar, "Ne mutlu Türküm diyene" ile "Mustafa Kemal'in askerleriz" sloganı atarken, bir vatandaş da bankanın tabelasına TC'yi alkışlarla yapıştırdı.

Grup adına bir açıklama yapan Eğitim-İş Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Cengiz Başaran, "TC'nin kaldırılması demek, devletin üniter yapısının kaldırılması demektir. Merkezi yönetim Ankara olmaktan çıkacaktır. Bu da Ankara'nın dışında başka başkentlerin oluşması anlamına gelir ki emperyalizmin ve ülkemizdeki maşalarının istediği de zaten budur. Böylece üniter yapı bozulacak, etnik yönetim ya da özerk yerel yönetimlerin ayrılmasına zemin hazırlanacaktır" dedi.

Polisin güvenlik önlemi aldığı eylemde grup, banka önünde fotoğraf çektirdikten sonra olaysız şekilde dağıldı. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber