Kadın çiftçiye kaymakam desteği

Korkuteli Garipçe köyünü ziyaret eden Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, önümüzdeki günlerde Burdur’da yapılacak olan “Kadın Çiftçiler Bölge yarışmasında” Antalya'yı temsil edecek kadın çiftçi Ümmü Akgün’e başarılar diledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2013 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadın çiftçiye kaymakam desteği

Ümmü Akgün'ün korkuteli'yi ve Antalya'yı en iyi şekilde temsil edeceğine şüphesi olmadığını söyleyen Kaymakam Karahan, “Ümmü Akgün, bölge şampiyonu olarak Korkuteli'ne dönecek. Türkiye'de kırsalda ve tarımda çalışan kadın nüfusumuz yüzde 35'lerde olduğu halde milli ekonomiye katkı yüzde 10'un altında. Avrupa ülkelerinde bu durum biraz daha farklı. Gelişmiş Avrupa ülkelerinde tarımda çalışan kadın nüfusu yüzde 5, ama milli gelire katkısı yüzde 12 civarında. Dolayısıyla biz de bir verimlilik sorunu var. Tarımda bu verimlilik sorununu aşmak için tabi eğitime ve teknolojiye daha çok yönelmemiz lazım. Ümmü Akgün kardeşimizi tebrik ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarında her türlü desteği vereceğiz. Kendisine Burdur'da yapılacak bölge yarışmasında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaymakam Karahan, daha sonra Garipçe köy muhtarı Akif Balcı ile birlikte köy yollarının mevcut durumunu yerinde görmek üzere Köy içinde incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber