Lösemili çocuklar için bisikletle 5 bin kilometre katedecek

BİSİKLET tutkunu 30 yaşındaki Özgür Küçükşalvarcı, kapsamlı bir kemik iliği bankası kurulması, ilik nakli yapan hastane sayısının artırılması ve lösemili çocukların bu yüzden ölmemesi için Hatay'dan başlayıp Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz sahil boyunca Artvin Hopa'ya bisikletle 5 bin kilometre katedecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2013 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lösemili çocuklar için bisikletle 5 bin kilometre katedecek

Antalya'da yaşayan bisiklet tutkunu ve amatör fotoğrafçı Özgür Küçükşalvarcı, Türkiye'de lösemili çocukların ölmemesi için, kapsamlı bir kemik iliği bankası kurulması ve ilik nakli yapılan hastane sayısının artırılması amacıyla bisikleti ve fotoğraf makinesiyle yola çıkıyor. Küçükşalvarcı'nın 'Durdur Zamanı' sloganıyla pazartesi günü başlayacağı 5 bin kilometrelik yolculuk Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz olmak üzere 4 deniz ve bu denizlere kıyısı olan 24 ili kapsıyor. Hatay'dan başlayacak yolculuk, sahil boyunca Adana, Mersin, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, İzmit, Adapazarı, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in Hopa İlçesi'nde sona erecek.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN UMUT YOLCULUĞU

Lösemili bir çocuğa kemik iliği nakli için 100 bin kişiye ilik taraması yapılması gerektiğini belirten Özgür Küçükşalvarcı şunları söyledi:

"Bunun toplam maliyeti ise 20 milyon lira. Türkiye'de bir an önce kapsamlı bir kemik iliği bankası kurulması ve ilik nakli yapan hastane sayısının artırılması gerekiyor. Lösemili çocuklarımızın sırf bu eksiklik yüzünden ölmelerini istemiyoruz. Türkiye'de sadece iki hastanede ilik nakli yapılabiliyor. Uygun verici bulunsa dahi, nakil yapılamadığından çocuklar maalesef hayatlarını kaybediyor. Unutmayın, lösemi çaresi olan bir hastalıktır. Çocuklarımızın geleceğine dair bir umut varsa eğer, bu yolculuk onlar için bir umut olacak."

KİŞİSEL SORUMLULUK

Bu yolculuğa kişisel sorumluluğu gereği, hem Sağlık Bakanlığı hem de işadamlarının dikkatini çekmek amacıyla çıkacağını belirten Küçükşalvarcı, şöyle devam etti:

"Hatay'dan itibaren her il ve diğer yerleşim bölgelerinde isteyen herkes 'Durdur Zamanı' facebook sayfamızdan iletişime geçerek, bu yolculuğumda kısmen de olsa eşlik edebilir. Ayrıca Türkiye'nin neredeyse tüm sahilleri fotoğraflanacak. Sadece manzara fotoğrafları olacak. Bu sorunu yaşayan çocuklar veya yakınları kesinlikle fotoğraflarda olmayacak. Adana, İstanbul, İzmir, Antalya ve Trabzon'da bu fotoğraflar sergilenecek. Elde edilen gelir de yine lösemili çocuklarımızın tedavisine bağışlanacak. Yolculuğumun 3- 3.5 ayda tamamlanacağını umut ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber