Reyhanlı'da ölenler 'Sivil şehit' sayılacak

Hayatını kaybeden 46 vatandaşa, daha önce Güngören patlamasında kaybettiğimiz 17 kişiye uygulanan 'sivil şehit' hakkı tanınacak. Hükümet, ölenlerin yakınlarına maaş bağlayacak.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Mayıs 2013 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Reyhanlı'da ölenler 'Sivil şehit' sayılacak

Hatay'ın Reyhanlı gerçekleşen hain saldırıda yaşamını yitiren 46 vatandaşa 'sivil şehit' hakkı tanınabilecek. Patlamanın ardından ailelere psikolojik destek olmak amacıyla uzmanlarını gönderen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ölen vatandaşların sivil şehit sayılarak maaş bağlanması için Hatay Valiliği'nden gelecek yazıyı bekliyor. Yazının ulaşmasının ardından çalışmalara başlayacak olan bakanlık ailelere verilecek destek için harekete geçecek.

BAŞLARI EĞİLMEYECEK

'Şehit yakınlarının başını eğdirmeyiz' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güngören, Antep, Afyon mağdurlarına iş hakkı verileceğini açıklamış, Güngören mağdurları, kararı memnuniyetle karşılamıştı. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen hain saldırıda ölen 46 vatandaş da sivil şehit sayılabilecek. Öte ailelere sosyal ve psikolojik yönden de destek olacak ekipler de patlama haberinden hemen sonra bölgede göreve başladı. Ekip ailelerin maddi durumunu da saptayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber