Bahçeşehir Koleji 'Gezici Bilim Müzesi' Balıkesir'de

Bahçeşehir Koleji'nin "Gezici Bilim Müzesi", Balıkesir'de yüzlerce çocuğa uygulamalı bilim laboratuvarı imkanı sağladı. Gezici Bilim Müzesi TIR'ını iki günde yüzlerce kişi gezip inceledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2013 21:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bahçeşehir Koleji 'Gezici Bilim Müzesi' Balıkesir'de

Bahçeşehir Koleji'nin "Gezici Bilim Müzesi", Balıkesir'de yüzlerce çocuğa uygulamalı bilim laboratuvarı imkanı sağladı. Gezici Bilim Müzesi TIR'ını iki günde yüzlerce kişi gezip inceledi.

Bahçeşehir Kolejleri'nin bir sosyal sorumluluk projesi olarak uygulamaya koyduğu "Gezici Bilim Müzesi" 1 aydır yollarda. 5 Nisan 2013 tarihinde İstanbul'dan yola çıkan Bilim Müzesi TIR'ı Adana, Mersin, İskenderun, Gaziantep, Ankara, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bursa illeri ile Balıkesir'in Bandırma ilçesinin ardından 12-13 Mayıs tarihlerinde Balıkesir il merkezinde Yay/Ada AVM önünde bilim hizmeti verdi. Özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Gezici Bilim Müzesi'nde Bahçeşehir Koleji'nin eğitim kadrosundan genç kimya öğretmeni Neslihan Çınar, meraklı ziyaretçilere TIR içindeki bilim müzesi hakkında bilgiler verdi. Öğrencilere ziyaretleri sırasında Gezici Bilim Müzesi içerisindeki laboratuvar ortamında kimyasal deneylerden uygulamalı örnekler gösteren Neslihan Çınar, Balıkesir'deki 2 günlük tanıtım faaliyetlerinde vatandaşların, özellikle de öğrencilerin gösterdiği ilgiden son derece memnun olduğunu söyledi.

TIR içerisindeki Gezici Bilim Müzesi'nin içerisinde plazma topları, dipsiz kuyu, kendini kaldıran salıncak, uçan top reyonları merak ve ilgi uyandırırken, kimya öğretmeni Neslihan Çınar'ın ziyaretçiler için yaptığı sıvı azotlu deneyde bulutların oluşması ve süper iletken deneyleri büyük bir ilgi ve heyecanla izlendi.

Bahçeşehir Koleji Gezici Bilim Müzesi, Balıkesir'de Bandırma ilçesi, il merkezi ve Burhaniye-Ayvalık ilçelerindeki programının ardından rotasını İzmir, Denizli, Samsun, Kayseri, Edirne ve Kocaeli illerine çevirecek. TIR ile Gezici Bilim Müzesi'nin tanıtım turunun 2 Haziran 2013 tarihinde tamamlanması beklenirken, ilgi ve talebin beklenenden daha fazla olması üzerine sürenin bir miktar daha uzayabileceği, Gezici Bilim Müzesi projesinin Haziran ayının ilk yarısında sonuçlandırılmasının beklendiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber