İşyerlerini yıktırmamak için çatıya çıkıp ateş etti

Samsun'da yol yapım çalışması nedeniyle yıkım kararı alınan 64 yaşındaki kanser hastası Fikri Yılmaz, işyerinin çatısına çıkarak, "Buraya niye geldiniz" diye bağırıp av tüfeğiyle belediye aracına 2 el ateş etti. Daha sonra rahatsızlanan Yılmaz, polis tarafından hasteneye götürüldü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Mayıs 2013 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşyerlerini yıktırmamak için çatıya çıkıp ateş etti

Olay bugün Atakum İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre İlçeye bağlı Mimar Sinan Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı'nda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 550 metrelik sahil yolu genişletme çalışması kapsamında, hazine arazisi üzerinde vatandaşlar tarafından yapılan binaların yıkım kararı alındı.

Mahkeme kararıyla birlikte belediye ekipleri bugün yıkımın yapılacağı bölgeye gitti. Yıkılacak 2 işyeri bulunan ve ameliyat olup 3 gün önce hastaneden taburcu olan kanser hastası Fikri Yılmaz, av tüfeğiyle tek katlı binanın çatısına çıkıp zabıtalara "Niye geldiniz" diye bağırdıktan sonra 55 BV 981 plakalı resmi otomobile 2 el ateş etti. Açılan ateş sonucu yaralanan olmadı.

Olay yerindeki polisler çevrede geniş güvenlik önlemi aldıktan sonra çelik yelekli bir polis Fikri Yılmaz'ı çatıdan indirmek için ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık bir saat süren ikna çalışmaları sırasında, "Benim 500 bin TL borcum var. İşyerleri yıkılırsa ben ne yapacağım" diyerek tepki gösteren Yılmaz, fenalık geçirdi. 112 Sağlık ekipleri Fikri Yılmaz'a çatına ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye götürdü. Polis Fikri Yılmaz, hakkında meskun mahalde silahla ateş etmek ve kamu malına zarar vermek suçlarından hakkında işlem başlattı.

1987 yılında bu arazileri kiraladığını söyleyen Fikri Yılmaz'ın 58 yaşındaki eşi Fatma Yılmaz, "İki işyeri de benim üzerime. Biz burayı 26 yıl önce açılan ihaleyle kiraladık ve yıllar içinde bu hale getirdik. Kira kontratı da yaptık. Şimdi yol yapım çalışması nedeniyle yıkım kararı çıktığını söylüyorlar, ancak ortada henüz bir yol yapımıda yok. Burada rant meselesi var. Şimdi işgalci durumuna düştük. Ben bir çok düğün anlaşması yaptım. Eşim akciğer kanseri ve 3 gün önce ameliyat olup taburcu edildi. Çatıya çıkıp ateş edince o da suçlu durumuna düştü" diye konuştu. Gelişen olaylar üzerine belediye ekipleri yıkımı bir süreliğine erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber