Ekolojik Sağlıklı Yaşam Köyü toplantılara ev sahipliği yapıyor

Kartepe Belediyesi tarafından Ketenciler Köyü'nde hayata geçirilen Ekolojik Sağlıklı Yaşam Köyü önceki gün de Kartepe Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KATSİAD) geleneksel perşembe buluşmalarına ev sahipliği yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2013 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ekolojik Sağlıklı Yaşam Köyü toplantılara ev sahipliği yapıyor

Kartepe Belediyesi tarafından Ketenciler Köyü'nde hayata geçirilen Ekolojik Sağlıklı Yaşam Köyü önceki gün de Kartepe Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KATSİAD) geleneksel perşembe buluşmalarına ev sahipliği yaptı. Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın konuğu olan sanayicilere belediyenin plan ve projeleri hakkında yapılan sunum ile şehirleşme sürecinde gelinen nokta ve bu süreçte yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler aktarıldı.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, beraberinde Başkan Yardımcısı Şehir ve Bölge Plancısı Bali Holat, İmar Müdürü Ali İhsan Karagöz, Plan ve Proje Müdürü Yüksek Şehir Plancısı Ferda Özparlak, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik ve Ketenciler Köy Muhtarı İrfan Temel ile KATSİAD Başkanı Celalettin Kırboz ve yönetim kurulu üyelerini Ekoköy'de ağırladı.

Sanayicilere ilçenin güzide yerlerinden biri olan Ketenciler Köyü'nde girişimcilere verilen destek ile hayata geçirilen Kartepe Belediyesinin örnek projelerinden ekolojik ve sağlıklı bir yaşam köyünün de tanıtımı da yapıldı. Doğa turizmi ile bölgenin ekonomisine de katkı veren projeyi yerinde görüp beğendiklerini belirten Kırboz, "Sanayici dostlarımızla yapacağımız toplantılar için Ekoköy'ü tercih ederek biz de bu güzel projeye destek olmak isteriz" dedi.

Geleceğin Kartepesinin inşaası anlamında Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın üzerinde hassasiyetle durduğu Kartepe Kent Merkezi Projesi başta olmak üzere kent esteiği yönünde ki çalışmaların da yer aldığı şehirleşme sürecinde gelinen nokta ve bu süreçte yapılacak çalışmalar hakkında Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Şehir ve Bölge Plancısı Bali Holat genel bilgiler verirken Plan ve Proje Müdürü Yüksek Şehir Plancısı Ferda Özparlak slayt gösterisi eşliğinde detay bilgileri aktardı.

Plan konusunda her zaman şeffaf ve açık davrandıklarını belirten Başkan Şükrü Karabalık, Kent Merkezi Projesinde planlara yapılan itiraz sayısının ilçenin farklı bir bölgesindeki yapılan plan itirazlarına oranla daha az olduğunu hatırlattı. Başkan Şükrü Karabalık, "Biz idare olarak doğru adımları attığımıza inanıyorum. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yaptığımız ilk iş ilçenin planlamasıydı. Görevde bulunduğumuz 4 yılsonunda da hiçbir bölgemizin uygulama imar planı olmayan yeri kalmadı. Geleceğin Kartepesini inşa etmek adına yürütülen Kent Merkezi Projesi'nde sonbaharda temel atmayı hedefliyoruz. TJK Kartepe İdman Merkezimiz hipodroma dönüşme konusu sonlanıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber