Didim'de iş güvenliği eğitimi alan esnafa sertifika

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen "Temel İş Güvenliği ve İş Sağlığı" konulu eğitime katılan esnaflara sertifikaları verildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2013 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Didim'de iş güvenliği eğitimi alan esnafa sertifika

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen "Temel İş Güvenliği ve İş Sağlığı" konulu eğitime katılan esnaflara sertifikaları verildi.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu kapsamında Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen "Temel İş Güvenliği ve İş Sağlığı" konulu eğitime katılan esnaflara sertifikaları verildi.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu,

yaptığı açıklamada öncelikle, 25476 sayılı resmi gazetede yürürlüğe giren 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında yer alan iş yerlerini çalıştıran esnafın sertifika almamış oldukları durumunda, 1000 TL üzerinde cezaya çarptırılabileceklerini vurgularken; seminer sonucunda sertifika alan esnafın ise bu cezadan kurtulduğunu ve diğer tüm esnafın da duyarlı olmasını istediklerini dile getirdi.

Pektaşoğlu, açıklamasının devamında esnaf odası yönetimi olarak ellerinden geldiğince, tüm esnafı bu yasa konusunda ve sertifika almalarının gerekliliği anlamında duyurularla, basın yoluyla ulaşmaya bilinçlendirmeye çalıştıklarını, talebe göre de sezon sonunda yeniden bir seminer düzenlemeyi düşündüklerini söyledi. Konuşmanın ardında eğitime katılan 250 Esnafı temsilen bazı esnaflara katılım belgeleri verildi. Esnaflar belgelerini Oda Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Oda Başkan Yardımcısı Aydın Bener ve Yönetim kurulu üyesi Metin Destici elinden aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber