Erdemir'li öğrenciler yeteneklerini sergiledi

Zonguldak'ta Erdemir Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK etkinlikleri kapsamında hayata geçirdikleri projelerini sergilediler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2013 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdemir'li öğrenciler yeteneklerini sergiledi

TÜBİTAK'ın pilot okullarla gerçekleştirdiği "Bilim Fuarı" etkinlikleri kapsamında Erdemir Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören öğrenciler hünerlerini sergiledi. Akıllı arabadan, elektrik üreten ayakkabıya, bilimsel araştırmalardan, ekonomik, sosyo kültürel konularına kadar bir çok fikir ilgi gördü. Açılış programına İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek de katıldı. Özbek, "Bu tür faaliyetler gerçekten çok önemlidir. Çünkü bu faaliyetler ile öğrencilerimizin neler yapabileceğini görüyoruz. İnanıyorum ki geleceğin bilim adamları buralardan çıkacak. Çünkü çok güzel projeler var" diye konuştu.

Okulun fizik bölümü öğrencilerinin Fizik öğretmeni Figen Akçin Yalçın öncülüğünde hazırladığı elektrikli araç, üzerindeki sensorler sayesinde önüne engel çıktığında kendiliğinden duruyor. Kendi elektriğini kendi üretebilen ayakkabı sayesinde ise cep telefonunun bile şarj edilebileceği dile getirildi. Fuarın en dikkat çeken standı ise Kimye bölümü öğrencilerinin bilimsel araştırması oldu. Kimya öğretmeni Salman Dirik'in öncülüğünde projeyi hayata geçiren öğrenciler, "Aktif karbon üzerine karbondioksit gazı absorpsiyonu" çalışması ile dikkat çektiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber