Bazı denetim elemanlarının ek göstergelerini atrıran maddeleri, Başbakan Erdoğan isteği üzerine verilen önerge ile metinden çıkartılmış.

Haber Giriş : 13 Aralık 2003 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı denetim elemanlarının ek göstergelerini atrıran maddeleri, Başbakan Erdoğan isteği üzerine verilen önerge ile metinden çıkartıldı.

Başbakan Erdoğan, Bankalar Kanunu değişikliğine bürokratların koyduğu maaş artış düzenlemesini tasarıdan çıkardı. Bankalar Kanunu değişikliğine işgüzar bürokratlar tarafından 500 milyon lira maaş artışı öngören düzenlemelerin sokulduğu ortaya çıktı. Tasarı'nın 4. maddesinde batık bankalardaki alacakları tahsille görevli müfettişler, murakıplar, avukatlar ile oluşturulan özel çalışma gruplarında görev alanlara maaş artışı yapılması düzenlendi. Bu görevlerde çalışanlara "görevlerinin devamı süresince (15000) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunacak tutarda Fon bütçesinden aylık ek ücret ödenir" hükmü getirilmek istendi. Düzenleme Başbakan Recep Tayyip Erdoğan isteği üzerine verilen önerge ile bu düzenleme metinden çıkartıldı.

Babacan: Tahsilat hızlanacak

Bu arada Devlet Bakanı Ali Babacan, yasanın kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada: "Bu yeni TMSF'nin, oluşturulacak olan yeni fon kurulun performansı tamamen tahsilatla oluşacak, tahsilatla ölçülecek ve o işe odaklanacak. BDDK'nın yaptığı işler ise, adı üzerinde, denetleme ve düzenlemeyle sınırlı kalacak" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber