Sezaryenle doğum sonrası ölümde doktor ihmali iddiası

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde özel bir hastanede, geçen 2 Mayıs günü sezaryenle doğum yapan 28 yaşındaki Zuhal Dilber, doğumdan 17 gün sonra öldü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Mayıs 2013 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sezaryenle doğum sonrası ölümde doktor ihmali iddiası

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde özel bir hastanede, geçen 2 Mayıs günü sezaryenle doğum yapan 28 yaşındaki Zuhal Dilber, doğumdan 17 gün sonra öldü. Evde rahatsızlanan Zuhal Dilber'in yakınları, doğumu gerçekleştiren uzman doktoru telefonla aradıklarında kendilerine, "Ayran içsin, biraz da ayaklarını yukarı diksin birşeyi kalmaz" dediğini ileri sürdü. Cumhuriyet Savcılığı ölümü şüpheli bularak, genç kadının cesedini otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Gebze'nin Gaziler Mahallesi'nde oturan ve 5 Ağustos 2012 günü 29 yaşındaki Hüseyin Dilber ile evlenen 28 yaşındaki Zuhal Dilber hamile kaldı. Kontrollerini Gebze'deki özel bir hastanede yaptıran Dilber, 5 Mayıs'ta normal doğum yapması beklenirken, doktorların kararıyla 2 Mayıs günü sezaryenle erken doğum yaptı. Genç annenin dünyaya getirdiği erkek bebeğe Arda adı verildi.

Yakınlarının ifadelerine göre doğumdan sonra 2 gün hastanede kalan Zuhal Dilber taburcu edildi. Ancak 18 Mayıs Cuma günü evde rahatsızlandı. Eşi Hüseyin Dilber, doğumu gerçekleştiren kadın doğum uzmanı A.R.E.'yi cep telefonundan arayarak eşinin rahatsızlandığını bildirdi. İddiaya göre Doktor A.R.E. "Eşinin bir şeyi yok. Biraz dinlensin, evde varsa bir ayran içir ve ayaklarını uzatarak dik tutsun, geçer" dedi.

KAHVALTI YAPARKEN KENDİNDEN GEÇTİ

İddiaya göre, doktorun isteği doğrultusunda ayran içirilen ve ayakları yukarıda tutulan Zuhal Dilber, dün sabah annesi Gülseren Ömür ile kahvaltı yaptığı sırada tekrar rahatsızlandı. On- onbeş dakika sonra kendisine gelen Zuhal Dilber, beş dakika sonra yine kendinden geçti. Evde bulunan babası Atalay Ömür, annesi Gülseren Ömür ve eşi Hüseyin Dilber tarafından doğum yaptığı özel hastaneye götürülen Zuhal Dilber, acil serviste ilk müdahalesi yapıldıktan sonra canlandırma odasına alındı. Acil servisin önünde kızlarından haber bekleyen aile, hastane yetkililerinin yanlarına gelip "Başınız sağ olsun, hastanız vefat etti" sözleriyle bir anda yıkıldı.

BABASI GELİŞMELERİ ANLATTI

Zuhal Dilber'in babası Atalay Ömür, kızının ölümünden hastaneyi ve doğumu gerçekleştiren doktoru sorumlu tutarak şunları söyledi:

"Benim kızım 2 Mayıs günü doğum yaptı. Aradan 15 gün geçti. Kızımın bacakları ağrıyordu. İlk gittiğimizde kendi doktoru yoktu, başka bir doktor muayene etti. Doktor 'bu hastanın hiçbir şeyi yok' diyerek geri gönderdi. Aradan 2- 3 gün geçti. 18 Mayıs günü tekrar rahatsızlandı. Damadım telefon açarak eşinin rahatsızlandığını söylemiş. Doktor da telefonda 'Biraz dinlensin, ayaklarını havaya diksin. Evde ayran varsa içsin. Başı dönmüş olabilir' demiş. Kızım da ayran içip ayaklarını yukarı doğru kaldırmış. Akşam işten gelince kızıma durumunu sordum. Bana 'iyiyim, doktor bana tavsiye verdi, ben de onu yerine getirdim' dedi. Sonra akşam uyudu. Sabah birdenbire fenalaştı. Biz hemen yanına gittik. Aradan 5 dakika geçtikten sonra kendine geldi. Kendine geldikten sonra tekrar fenalaştı. Bunun üzerine hastaneye gitmek için yola çıktık. Yolda tekrar kendine geldi. Hastaneye gittikten sonra tedaviye başladılar. Bize durumunun iyi olduğunu söylediler. Sonra bizi dışarı çıkarttılar. Benim kardeşimi içeriye çağırdılar ve kendisine 'kızınız rahmetli oldu' dediler."

'ŞİKAYETÇİYİZ'

Doktorun ilgisizliğinden yakınan baba Atalay Ömür, "Bana söyleseydi, 'kızını getir müdahale edeyim' deyip de, hastanede tedavisi yapılıp rahmetli olsaydı içim rahat ederdi. Ama bizi bir araba gibi gördü. Uzaktan kumandayla yönetir gibi yönetti. Parayı aldıktan sonra insanların tavuk kadar değeri yok" diye tepki gösterdi. Baba Atalay Ömür, doktorların kızının hastaneye ölü olarak getirildiğini ileri sürdüğünü de belirterek "Kesin bunda bir şey var. Kızım yolda değil hastanede öldü. Biz doktorlardan ve hastaneden şikayetçiyiz" dedi.

BAŞHEKİM: HASTANEYE GETİRİLDİĞİNDE ÖLMÜŞTÜ

Özel Hastanenin başhekimi Dr. İbrahim Altın Kaynak ise iddialarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Zuhal Dilber'in hastaneye getirildiğinde solunum va nabzının olmadığını ileri sürerek şöyle dedi:

"Yani hasteneye getirildiğinde ölmüştü. Hastamıza ilk müdahale acil serviste yapıldıktan sonra, canlandırma odasına aldık. Hiçbir hayat belirtisi olmayan Zuhal Dilber'in kalbinin tekrar çalışması içi burada 45 dakika kardiyoloji uzman doktorumuz tarafından müdahale etmesine rağmen geri dönüşü olmadı. Hastane olarak 15 günlük annenin ölümünden derinden üzüldük. Hastane olarak olayı Cumhuriyet Savcılığı'na bizzat söyleyerek bir an önce otopsisi yapılıp ölüm nedenini belirlenmesini istedik."

Zühal Dilber'in kesin ölüm nedeni, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsi sonucunda belli olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber