Bayrak yakıp sokak lambası ve yurt camlarını kıranlara 37 yıl hapis

Bayrak yakan, polise taş atıp sokak lambaları ve kız öğrenci yurdunun camlarını kıran beşi tutuklu 6 sanık, 37 yıl 25’er gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Mayıs 2013 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayrak yakıp sokak lambası ve yurt camlarını kıranlara 37 yıl hapis

Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Ortaklar beldesinde, PKK terör örgütünün "Eylemci Gençlik" yapılanması üyesi bir grup, iddiaya göre 2011 yılında Uludere'de yaşanan olay ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yakalamasının yıldönümünü protesto etti. Bayrak yakan, polise taş atıp sokak lambaları ve kız öğrenci yurdunun camlarını kıran beşi tutuklu 6 sanık, 37 yıl 25'er gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ortaklar'da 30 Aralık 2011 tarihinde PKK terör örgütü yandaşları, Uludere olaylarını bahane ederek eylem yaptı. Güvenlik güçlerinin gaz bombalı uyarılarına taş atarak karşılık veren örgüt yandaşları, sloganlar atıp 10 tane sokak lambasını kırarak gece karanlığında kaçtı. Olaylarda beş polis memuru hafif yaralandı. Aynı beldede 15 Şubat 2012'de terör örgütünün "Eylemci Gençlik" yapılanması üyesi olduğu iddia edilen grup, teröristbaşı Öcalan'ın yakalanmasının 13. yıldönümü sebebiyle düzenledikleri eylemde ise polise taş atıp Türk bayrağı yaktı. Polis, güvenlik kamerası görüntülerinden ve eylemcilerin kıyafetlerinden, her iki olaya katıldığı tespit edilenleri belirleyerek operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 11 kişiden 6'sı tutuklanırken 6 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılık tutuklu A.B., E.B., M.K., O.T., R.A. ve H.K. ile tutuksuz M.A. hakkında terör örgütü adına propaganda yapma, kamu malına zarar verme, memura direnme, bayrak yakma ve örgüt adına suç işleme suçlarından dava açtı. Sanıklardan H.K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya, tutuklu beş ve tutuksuz iki sanık ile avukatları katıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar A.B., E.B., M.K., O.T ve R.A., tutuksuz sanıklar H.K. ve M.A. ile tarafların avukatları katıldı. Tercüman aracılığıyla Kürtçe ifade veren sanıkların hiçbiri, suçlamaları kabul etmedi. Tutuklu sanıklardan E.B., “Tanıkların beyanları çelişkili. Dosya bilirkişiye üç kez gitti, tespit edilemedi, şu an kime inanacağım? Bize söyleyin, bilirkişi ne dedi? Polis baskın yaptığında ,bizim evden bir sürü kıyafet aldı. Ben iddianameyi okudum, orada sadece, 'Spor ayakkabısı beyazdı, siyah kemer.' yazıyordu. Kıyafetlerimiz mankene giydirilip görüntülerle karşılaştırılmış. Şu anda da aynı şeyleri giyiniyorum, eğer suçsa aynı suçları şu anda da işliyorum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum." dedi. Tutuklu sanıkların avukatı Zeynal Değirmenci, müvekkillerinin atılı suçları işlemediğini, cezalandırılmalarına yeterli her türlü şüpheden uzak, somut ve ikna edici yeterli delil olmadığını belirterek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar A.B., E.B., M.K., O.T., R.A. ve tutuksuz sanık H.K.'yi terör örgütü adına propaganda yapma, kamu malına zarar verme, memura direnme, bayrak yakma ve örgüt adına suç işleme suçlarından toplam 37 yıl 25'er gün hapis cezasına çarptırdı. Tutkusuz sanık M.A.'nın ise beraatine karar verdi. Ceza alan altı sanığa, olaylar sırasında 10 tane sokak lambasını kırmak suçundan da 9'ar yıl hapis verildi. Av. Değirmenci, kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber