Batman Üniversite'sinde vergi müfettişliği mesleği tanıtıldı

Batman Üniversitesi'nde vergi denetim kurulunun ve vergi müfettişliği mesleğinin tanıtımı amacıyla Vergi Denetim Kurulu Grup Başkan Yardımcısı, Vergi Müfettişi Mustafa Taş ve Vergi Müfettişi Abdulhamit Batkitar tarafından tanıtım semineri düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2013 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Batman Üniversite'sinde vergi müfettişliği mesleği tanıtıldı

Seminerde konuşan Mustafa Taş, Maliye Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Vergi Denetim Kurulu'nun görevleri arasında; vergi incelemesi, teftiş ve soruşturma ile kayıt dışılık ve yolsuzlukla mücadele olduğunu söyledi. Taş, "Halen bakanlığımız bünyesinde aktif olarak çalışan yaklaşık 5 bin vergi müfettişi var ve önümüzdeki süreçte bir o kadar vergi müfettişi alımı yapılacak. Bağımsız, tarafsız, nesnel ve önyargısız olan Kurulumuzda yer almak isteyen ve tüm şartları karşılayan adaylarımızı aramıza bekliyoruz. ÖSYM tarafından yapılacak sınava başvuru tarihleri ise 12-23 Ağustos'tur" dedi.

Seminer programında öğrencilere vergi müfettişliği mesleğiyle ilgili bilgi veren Abdulhamit Batkitar ise 10 yıl boyunca vergi müfettişi olarak görev yapanların daha sonra Yeminli Mali Müşavir olarak çalışabildiğini belirtti. Batkitar, "Her ortamda, her dönemde kabul gören hiçbir zaman güncelliğini ve saygınlığını yitirmemiş ve yitirmeyecek olan bu mesleğe dikkatlerinizi çekmek istiyoruz. Üstelik gerek kurul bünyesinde gerek özel sektörde üst düzey yönetici olma olanakları mevcuttur. Vergi müfettişliği mesleğinde herkes yaptığı çalışmanın altına kendi mührünü basıp imzasını atarak özgün bir şekilde çalışma olanağı bulur" diye konuştu.

Batkitar, ayrıca mesleğe ilk başlayan Vergi Müfettiş Yardımcılarının yaklaşık 3 bin, vergi müfettişlerinin 4 bin ve vergi baş müfettişlerinin yaklaşık 5 bin lira maaş aldıklarını söyledi.

Sınava, KPSS sınavının herhangi bir puan türünden 80 ve yukarısı puan alanlar ve sınavın yapıldığı tarihte 35 yaşını doldurmamış olanlar başvurabileceği hatırlatıldı. Seminer programı, Batman Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Çoban tarafından seminer sunumlarını yapan Vergi Denetim Kurulu Grup Başkan Yardımcısı, Vergi Müfettişi Mustafa Taş ve Vergi Müfettişi Abdulhamit Batkitar'a plaket ve hediye verilmesiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber