Adliyede çalışma cezası alan dernek başkanından imza kampanyası

Samsun'da, laf atma tartışması yüzünden mahkemece verilen para cezasını ödeyemeyince adliyede çalışarak cezasını çeken dernek başkanı kadın, bayanların sokakta özgürce gezebilmeleri için imza kampanyası başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2013 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adliyede çalışma cezası alan dernek başkanından imza kampanyası

Karadeniz Bölgesi İnsan-Hayvan ve Doğa Kaynakları Koruma Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay'a, 2008 yılında laf atma meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucunda yargılandığı mahkeme tarafından hapis cezası verilmişti. 12 gün boyunca Sivas Açık Kadın Cezaevi'nde yatan Ulubay, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında hapis cezası yerine Samsun Adliyesi'nde çalışmaya başlamıştı.

Son gelişen olaylardan sonra Ulubay, sokaktaki bayanların özgürce gezebilmeleri için Konak Sineması önünde stant açarak imza kampanyası başlattı. Vatandaşlardan imza toplamaya başlayan Ulubay, bayanların özgürce gezebilmeleri için stant açtığını belirterek, toplanacak imzaları İçişleri Bakanlığı'na göndereceğini söyledi.

Yaşadığı sıkıntıları hatırlatan Ulubay, "2008 yılında yolda giderken adamın birinin bize laf atması üzerine karşılık olarak söylediğim söz nedeniyle mahkemelik olduk. Karşı taraf beraat etti ve ben hapis cezası aldım. 12 gün Sivas Açık Kadın Cezaevi'nde yattım. Ben şuan hala mahkumum Denetimli Serbestlik Yasası'ndan faydalanarak çıktım" dedi.

Hümeyra Ulubay, imza kampanyasının 1 ay süreceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber