Görme engelli satranççı, takım kurmak istiyor

Yozgat'ın Şefaatli İlçesi'nde oturan görme engelli 5 çocuk babası 47 yaşındaki İlhami Ünal, yatılı eğitim alırken öğrendiği ve turnuvalara katıldığı satrançta, kendisi gibi görme engellilerle takım kurmak üzere harekete geçti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Mayıs 2013 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görme engelli satranççı, takım kurmak istiyor

Yozgat'ın Şefaatli İlçesi'nde oturan görme engelli 5 çocuk babası 47 yaşındaki İlhami Ünal, yatılı eğitim alırken öğrendiği ve turnuvalara katıldığı satrançta, kendisi gibi görme engellilerle takım kurmak üzere harekete geçti.

Kayseri Görme Engelliler Spor Kulübü'nün lisanslı sporcusu olduğunu belirten İlhami Ünal, ancak Kayseri'ye gidip gelmekte zorlandığını söyledi. Yozgat'ta kendisi gibi görme engelli satranççıların bulunduğunu öğrendiğini belirten İlhami Ünal, burada da bir takım oluşturup, turnuvalara katılmak istediğini anlattı. Ünal, "Yozgat adına katılacağımız tüm turnuvalardan başarılı sonuçlar alarak ismimizi duyuracağımıza inanıyorum. Bizlere destek verilmesi halinde başarımız sürekli olacaktır" dedi.

SATRANÇ TAKIMLARI ÖZEL

Daha önce katıldığı turnuvalarda dereceler elde ettiğini kaydeden İlhami Ünal, Yozgat'ta düzenlenen turnuvaya da katılıp, engeli olmayan rakipleriyle mücadele etti. Ünal, kendisinin satranç takımının özel olduğunu, oyunu sesli oynadıklarını anlattı.

Satranç Yozgat Merkez İlçe Temsilcisi Savaş Cansever de, görme engelli İlhami Ünal'ın çok iyi bir satranççı olduğunu, şu anda Yozgat'ta onun puanında olan hiçbir satranççının bulunmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber