53 yaşında kızının arkadaşıyla aynı sırada okudu

Mersin'de 2 çocuk annesi Özden Taşkınlı, eğitim gördüğü MEÜ Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu'ndan bu yıl mezun oluyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Mayıs 2013 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
53 yaşında kızının arkadaşıyla aynı sırada okudu

Mersin'de 2 çocuk annesi 53 yaşındaki Özden Taşkınlı, eğitim gördüğü Mersin Üniversitesi (MEÜ) Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu'ndan bu yıl mezun oluyor. Taşkınlı, "Bana 'Özden Teyze' diyen kızımın arkadaşı ile aynı sınıfta okudum. Çok mutluyum. Kahrımı çeken eşime de çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kızının liseden arkadaşlarıyla üniversitede aynı sınıfta okuyan ve özel bir bankada çalışan Özden Taşkınlı, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde, arkadaşlarıyla kendi eserlerinin de yer aldığı mezuniyet sergini açtı. MEÜ Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Sedat Bilgen, Taşkınlı'nın 4 yıllık eğitimi boyunca başarılı bir grafik çizdiğini belirterek, "Özden çok iyi bir öğrenciydi. Çok gayretli ve çalışkan bir öğrenciydi. Derslerinde başarılıydı ama İngilizce'ye olan korkusunu bir türlü üzerinden atamadı. Sürekli o dersten kalacağından korktu. Ancak korktuğu dersten finalde 100 aldı" dedi.

'ÜNİVERSİTE OKUMAK İDEALİMDİ'

Özel bir bankada çalıştığını, çalışma hayatını çok sevdiğini, ancak üniversite okumanın da hep içinde bir uhde olarak kaldığını anlatan Taşkınlı, "Benim içimde hep üniversiteyi okumak vardı. Çünkü, liseyi bitirip hemen işe başlamıştım. 1980 öncesinde terör olayları çok fazlaydı ve babam o dönem beni okutmak istemedi. Dolayısıyla, ben de hemen bankacılık sınavlarına girdim, çalışmaya başladım. Ama üniversite okuma hevesi hep içimde kaldı. 27 yaşında oğlum var. O üniversite sınavına girdiği zaman, ben de girmek istedim, eşim izin vermedi. Daha sonra, kızım sınava girerken 'Ben de gireceğim' dedim ve girdim. Kazanınca da okumaya başladım, bu yıl da mezun oluyorum inşallah" diye konuştu.

SINIFIN ÖZDEN TEYZESİ

Okula başladığı ilk herkesin kendisine öğretmen gözü ile baktığını vurgulayan Taşkınlı şöyle konuştu:

"Okula ilk gün geldiğimde, öğrenciler beni hoca sandı. Hep 'Hocam' dediler. Sonra sınıfa girip onların yanına oturduğumda, sınıf arkadaşları olduğumu anladılar. Hatta, sınıfta kızımın liseden arkadaşı da vardı. Bana 'Özden Teyze' diyen kızımın arkadaşı ile sınıfta okudum. Benim için o çok güzel bir duyguydu. İlk bir ay bocaladım. 'Benim ne işim var okulda?' dedim ama ilk bir aydan sonra, artık hiç 'Benim burada ne işim' var demedim. İyi ki okuyorum. Çok mutluyum. Eşime de çok teşekkür ediyorum. Gerçekten benim çok kahrımı çekti. Ben ders çalışırken, o televizyonun sesini kapatarak, sadece seyretti."

'KIZIMLA GURUR DUYUYORUM'

Özden Taşkınlı'nın babası 75 yaşındaki Duran Ali Küçükyel de kızının 1980'de 2 yıllık öğretmen okulu kazandığını belirterek, şöyle devam etti:

"O dönem ortam iyi değildi. O yüzden okula göndermedik. Zaten gitmek istemedi. Ama kendisinin yaptıklarıyla gurur duyuyoruz. Bankada da çok çalışkandı. İnsan, yaşlanmış, emekli olmuş hiç önemli değil. Bu yaşta üniversiteye başlayıp bitirmesi, takdir edilmesi gereken bir durum. İnsan duygulanıyor. Benim etrafımda duyan insanlar da takdir ediyor."

Özden Taşkınlı, babasının konuşması bittikten sonra boynuna sarılarak mutluluk gözyaşları döktü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber