Bunlar da ikiz polisler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2006 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polislik mesleğini yıllardır başarıyla sürdüren tek yumurta ikizleri Cemil ve Mevlüt Demir kardeşler, görev yaptıkları Kayseri'de büyük ilgi görüyor.

17 yıllık polis memuru olan Mevlüt Demir ve tek yumurta ikizi komiser yardımcısı Cemil Demir, liseye kadar birlikte okuduğu kardeşiyle Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde birlikte çalışıyor. Zaman zaman benzerlikleri nedeniyle komik olaylar yaşayan tek yumurta ikizi 2 kardeşi birbirinden ayıran tek özellikleri, komiser yardımcısı olan Cemil Demir'in uzun saçları. Mevlüt Demir, Ankara, Adıyaman ve Kayseri'de bulunduğu süre içerisinde 6 teşekkür ödülü alırken, komiser yardımcısı Cemil Demir'in ise 4 takdir ve 6 teşekkür belgesi bulunuyor.

Polislik mesleğini çok sevdiklerini belirten Cemil ve Mevlüt Demir kardeşler, mesleğe girişlerinde en büyük etkenin çocukken aynı mahallede ikamet eden bir polis memuru olduğunu dile getirdi. Polisin insana yakın bir kesim olduğunu kaydeden Olay Yeri İnceleme Şubesi'nde görevli Cemil Demir, "Biz kardeşimle birlikte aynı mahallede oturduğumuz bir polisle sürekli konuşurduk. O da bizi çok sever, mahallede bizi görünce hep yanına çağırır, bizimle ilgilenirdi. Ortaokul yıllarımızda 1977 yılının 23 Nisan etkinlikleri için halk oyunları ekibine seçilmiştik. Çalışmalar sırasında diğer çocukların hepsinde beyaz spor ayakkabılar vardı. Sadece kardeşim Mevlüt ve ben maddi imkansızlıklarımız nedeniyle naylon ayakkabılarla çıkmıştık. Bu olayı gören polis Mikail abi, bizi elimizden tutup ayakkabıcıya götürmüştü ve oradan istediğimiz ayakkabıları bize almıştı. Çok babacan bir insandı. O bir polisti ve bize olan yaklaşımından dolayı biz de polis olmaya karar verdik. Polis olmamızdaki en büyük etken Mikail abidir" dedi.

Bazen kendilerini çocuklarının bile karıştırdığını belirten Cemil Demir, "Kardeşim burada olmadığı zamanlarda evine gidip yeğenlerimi görmek istediğimde bile çocuklar beni karıştırıyor. Beni babaları sanıyorlar ve babaları olmadığımı anlayınca da üzülüyorlar" diye konuştu.

Mevlüt Demir ise, şube müdürleri, polis arkadaşları ve çevresindeki diğer insanların bile hala kardeşi Cemil Demir ile kendisini karıştırdıklarını ifade ederek, "Birçok insan, hatta görev arkadaşlarımız bile bizi karıştırıyor. Zaman zaman beni komiser kardeşim zannederek izin istemeye gelen polis arkadaşlarımız bile oluyor. Buna benzer birçok olayla karşılaşıyoruz. Bizi birbirimizden ayıran özelliklerimiz görünüş itibari ile yoktu. Bu nedenle kardeşim saçlarını uzatırken ben kısaltıyorum. Ya da ben sakal bırakıyorum. Bu şekilde birbirimize olan benzerliğimizi kısmen de olsa azaltıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber