Lösemi hastalarının doktor eylemi

Şanlıurfa'da, lösemi hastaları ve yakınları, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görevli tek hematoloji uzmanı doktorun tayin istemesi nedeniyle tedavilerinin aksayacağını öne sürerek eylem yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Mayıs 2013 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lösemi hastalarının doktor eylemi

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği önünde toplanan lösemi hastaları ile yakınları, "Sağlıkta devrim olmuş ama bu devrimin yansımasını Şanlıurfa'da göremiyoruz" dedi.

Şanlıurfa'da son 6 aydır 100 hastaya hizmet vermeye çalışan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hematoloji Bölümü'nün tek doktoru tayin istedi. Tedavi oldukları bölümdeki tek doktorun ay sonunda kentten ayrılacağını öğrenen lösemi hastası çocuklar ve yakınları, öğle saatlerinde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği önünde toplandı. Ellerinde; 'Yollarda ölmek istemiyoruz', 'Sayın Sağlık Bakanı ailenizde lösemili çocuk var mı?', 'Milletvekili var, bakan var, ama çocuk hematolojisi yok' ve 'Yüzlerce hastaya tek doktor' yazılı dövizler taşıyan lösemili çocuklar ve aileleri adına konuşan Enes Bakırcı, yetkililerin duyarlılığını söyledi. Daha önce 3 uzman doktorun görev yaptığı Hematoloji servisinde 6 aydır tek doktorun 100 hastaya hizmet vermeye çalıştığını anlatan Bakırcı, "Burada lösemi ve talasemi hastaları adeta ölüme terk edilmiştir. Doktor olmayışı yüzünden çevre illere gidecek olan hastalarımızın başına bir şey gelirse bunun sorumlusu Sağlık Bakanlığı'dır. Buraya doktor ataması gecikirse ciddi ölümler gerçekleşebilir. Bu konuda Sağlık Bakanlığı ne kadar suskun kalacak bilemiyoruz" dedi.

Kalabalık, basın açıklamasının ardından Kamu Hastaneler Birliği önünden ayrılarak evlerine döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber