İcra direnişi, Kavaklıoğlu ailesinin çocuklarını sınıfta bıraktı

Sultanbeyli'de icralık evlerinden çıkmamak için kendilerini 5 haftadan beri evlerine kilitleyen direnişçi Kavaklıoğlu ailesinin çocukları devamsızlık gerekçesiyle sınıfta kaldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2013 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İcra direnişi, Kavaklıoğlu ailesinin çocuklarını sınıfta bıraktı

Sultanbeyli Abdurrahmangazi Mahallesi Kosova Sokak'taki evlerinde oturan aile, bundan 8 yıl önce başlayan icra davasının kendi aleyhlerinde sonuçlanması nedeniyle 5 hafta önce kendilerini eve kilitledi. Dolandırıldıklarını iddia eden aile fertleri evlerini vermemek için tahliye etmek amaçlı defalarca eve gelen icra memurlarına ve polise karşı direnmeye devam ediyor. Bu arada evlerinden çıkamadıkları için okullarına gidemeyen çocuklar da devamsızlık sınırını aştıkları için sınıfta kaldı.

Anne Hanım Kavaklıoğlu "Direnişimizin 34'üncü günü hala direniyoruz, hala 4 çocuğumla evimizdeyiz. Bugüne kadar hiç bir yetkili bize ulaşmadı, Sadece Sultanbeyli Belediye Başkanı ziyaret etti. Bir çözüm yok, sesimizi duyan yok. Medyada ve basın da yeterince yer almasına rağmen çözüm için kimse kapımızı çalmadı. 'Bu eylem neden yapılıyor? Bu 4 çocuk neden okullarına gidemiyor?' diye bir soran olmadı, hala bekliyoruz. Genelde icra ile polis cuma günleri geldiği için yarın için bir tedirginlik var. Geceleri bile uyku uyumuyoruz çocuklarımla nöbetleşe uyku uyuyabiliyoruz" dedi.

Çocuklarının devamsızlık nedeniyle sınıfta kaldığını ifade eden Kavaklıoğlu, "Çocuklarım dört haftadır okullarına gidemiyorlar. Devamsızlıkları yasal sınırların üzerine çıktığı için benim çocuklarım sınıfta kalıp bir sene kaybettiler. Zaten maddi, manevi her yönden biz kaybediyoruz. Hesap soran olmadığı için de maalesef kaybediyoruz" diye konuştu.

Tüm bu yaşananların sonunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideceklerini belirten anne Kavaklıoğlu, kendilerine yapılanların bir insanlık suçu olduğunu belirtti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber