Konuşmak için çağırıp gasp ettiler

Adana'da 2 kişi, arkadaşlarının konuşma bahanesiyle ıssız bir yere götürdüğü şahsın telefonunu, bıçak tehdidiyle gasp etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2013 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konuşmak için çağırıp gasp ettiler

Olay, merkez Seyhan ilçesi Yeşilyuva Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Şahin K. (19), sokakta gördüğü S.D.'yi (18), “Kız arkadaşıma laf atmışsın, gel konuşacağız” diyerek yanına çağırdı. Şahin K.'nin S.D.'yi ıssız bir yere götürdüğü sırada, arkadaşları R.K. (17) ve A.Y. (17) de gelerek, bıçak tehdidiyle S.D.'nin bin 500 TL değerindeki telefonunu gasp etti. R.K. ve A.Y. şüphe çekmemek için, arkadaşları Şahin K.'nin de telefonunu alıp olay yerinden uzaklaştı. S.D. ve Şahin K. bunun üzerine polis merkezine giderek, gasp edildiklerini söyledi. Bölgede geniş çaplı araştırma yapan polis ekipleri ise, şahısları bulamadı. Adana Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Şahin K.'nin şüpheli davranması üzerine sicilini araştırırken; denetimli serbestlik yasasından yararlanarak cezaevinden çıktığı tespit edilen şahsın evine giden ekipler, Şahin K.'yi burada bulamadı. Polis ekiplerinin kendisini aradığını öğrenen şahıs ise, korktuğu için polis merkezine imza vermeye gitmemesi üzerine, tüm şüpheleri üzerine çekti.

Ekipler, Şahin K.'yi Seyhan ilçesi Tepebağ Mahallesi'nde yakalayarak, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne getirdi. Şahsın ifadesinin ardından, telefonu satmaya çalışan Yusufcan D. (19) ve Doğan B. (19) ile gasbı gerçekleştiren R.K. ve A.Y. de kısa sürede yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber