Güvenlik görevlilerinden işsizlik açıklaması

Zonguldak'ta bulunan güvenlik görevlileri, Başbakan Erdoğan'ın üniversite ve statlardan özel güvenlik görevlilerinin çekileceği yönündeki açıklamalarına cevap verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2013 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güvenlik görevlilerinden işsizlik açıklaması

Güvenlik görevlileri, uygulamanın önbinlerce özel güvenlik görevlisinin işsiz kalması ile aynı anlama geldiğini savundu.

Güvenlik Ve Savunma İşçileri Sendikası (GÜVENLİK-İŞ) Zonguldak İl Başkanı Hakan Kurtul, basın yayın organlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı üniversitelerden ve statlardan özel güvenlik görevlilerinin çekileceği yönündeki konuşmalara cevap verdi. Kurtul "Gündeme gelen konunun anlamı, üniversitelerde çalışan on binlerce özel güvenlik görevlisi işsizler ordusuna katılıp açlık ve sefalete mahkum edileceğidir. Maalesef örgütlenmenin en az olduğu sektörlerin başında özel güvenlik görevlileri gelmektedir. Birçok kamu kurumu tasarruf adı altında yıllardır çalışan özel güvenlik görevlilerini işten çıkardılar. DHM yüzlerce özel güvenliği, işsiz, aşsız bıraktı. Birçok belediye özel güvenlik elemanını işten çıkartırken bir çoğu da maaşlarını düşürdü. Yine hastaneler maaşları ciddi manada düşürdü. Bu gün üniversitelerde çalışan binlerce özel güvenlik görevlisi işten atılmayla karşı karşıyadır. Bütün Bunlar olurken bir yandan da yalan haberlerle Özel Güvenlik Görevlilerinin maaşlarının artacağı yalanı kamuoyuna pompalanıyor" dedi.

29 Mayıs 2013 tarihinde Güvenlik ve Savunma İşçişleri Sendikası Genel Başkanımız Bolat Ankaralı'nın Zonguldak'a geleceğini belirten Kurtul, Ankaralı'nın Maden İş Sendikası'nda özel güvenlik görevlileri ile toplantı yapacağını kaydetti. Kurtul tüm güvenlik görevlilerini toplantıya davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber