Öğretmen eşini öldüren öğretmen 6 yıl sonra yakalandı

Adana'da boşandıktan 1 yıl sonra başka bir erkekle ilişkisi olduğunu öne sürerek sokak ortasında eski eşini öldüren öğretmen Mersin'de kızıyla barışmak isteyince 6 yıl sonra yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2013 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen eşini öldüren öğretmen 6 yıl sonra yakalandı

Edinilen bilgiye göre, olay 26 Nisan 2007 yılında Mahfesığmaz Mahallesi 81 Sokak'ta saat 14.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Adana Merkez Endüstri Meslek Lisesi'nde fizik öğretmeni olarak görev yapan 2 çocuk annesi Aysun Ocak (42), 2006 yılında evli olduğu emekli matematik öğretmeni Ahmet K. (60) ile 18 yıl evli kaldıktan sonra kendisini aldattığı için boşandı.

Mahkeme kız çocuğunun anneye, erkek çocuğu ise babaya verdi. Boşandıktan 1 yıl sonra baba Ahmet K. eski eşinin bir erkekle sevgili olduğunu ileri sürerek, kız çocuğunu da istedi.

Bu nedenle 26 Nisan 2007 yılında Mahfesığmaz Mahallesi'ndeki parkta eski eşiyle konuşmaya geldi. Burada, "Senin sevgilin var bu halde kızım sende kalamaz bana ver" dedi. Ancak Aysun Ocak bu isteğe olumlu cevap vermedi. Bunun üzerine çift arasında tartışma çıkınca Ahmek K., Aysun Ocak'ın kafasına bir el ateş ederek olay yerinden kaçtı. Ocak, hastaneye kaldırıldı ancak hayatını kaybetti. Ocak için çalıştığı okulda tören düzenlendi. Törende öğrenciler ve öğretmenler gözyaşlarına boğuldu.

Olaydan sonra Ahmet K. ise kaçıp izini kaybettirmeyi başardı. Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da Ahmet K. hakkında "tasarlayarak adam öldürme" suçundan yakalama kararı çıkartıldı. Polis her yerde Ahmet K.'yı ararken çocuklar ise babasıyla, annesini öldürdüğü için o günden sonra konuşmadı. Ahmet K. olaydan sonra tam 6 yıl İstanbul, Bursa, Antalya ve İzmir gibi illerde saklanmayı başardı. Bu arada çocuklarıyla da irtibata geçip barışmak istiyordu. Bunu bilen polis çocukları takibe aldı. Ahmet K. Mersin Üniversitesi'nde okuyan kızını görmek ve barışmak için pazar günü Mersin'e gelip kızını görmek istedi. Ancak polis çocukları sürekli takipte olduğu için Ahmet K.'yı kızının yanına geldiği sırada yakaladı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği'ne getirilen Ahmet K. buradaki ifadesinde eşini kıskandığı için vurduğunu, pişman olduğunu söyledi. Ahmet K. ifadesi alındıktan sonra İnfaz Büro Amirliği ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber