İstanbul-Ankara YHT hattında 33 tünel var

İZMİR Banliyö Taşımacılığı Sistemi Anonim Şirketi'nin (İZBAN) ödülünü almak için İsviçre'ye giden TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, 29 Ekim'de açılmasını gerçekleştirecekleri İstanbul- Ankara arasındaki hızlı tren projesinin en zor bölümü olan Bozüyük- Bilecik arasındaki zorlu tabiat şartlarını tam 33 tünelle, 'Bir Tünel bir Viyadük, Bir Tünel Bir Viyadük yaparak geçtik” dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Mayıs 2013 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Süleyman Karaman, umulmadık bir engel olmazsa 29 Ekim'de İstanbul-Ankara Hızlı Tren hattını Marmaray ile birlikte açacaklarını belirterek, şunları söyledi:

“ 29 Ekim'e yetiştirmek için çalışmalar planlanan şekilde devam ediyor. Şu anda herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. İşlerimiz yürüyor. Ağustos ayında hem Marmaray'da hem de tren hattında denemeler başlayacak. Umulmadık bir engel olmaz ise açacağız. Böylece Ankara-İstanbul hızlı treni ve Marmaray birlikte açılacak.

Çalışmalara başlayalı şu anda 2- 3 sene oldu. Bozuyük Bilecik hattında 33 kilometre tünel açtık. Orası Türkiye'nin en zor bölgesi. Dolayısıyla bir tünel bir viyadük, bir tünel bir viyadük yaparak bitirdik. Hat üzerindeki bütün tüneller bitti, ray döşüyoruz. Sinyaller elektrifikasyonlar yapılacak onlar da tamamlandıktan sonra inşallah açacağız.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber