Ödemiş itfaiyesi, esnafla ortaklaşa tatbikat yaptı

Ödemiş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, tarihi Arasta Çarşısı'nda yangın tehlikesine karşı esnafla birlikte tatbikat yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2013 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ödemiş itfaiyesi, esnafla ortaklaşa tatbikat yaptı

Ödemiş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, tarihi Arasta Çarşısı'nda yangın tehlikesine karşı esnafla birlikte tatbikat yaptı. Arasta'daki yangın dolaplarının kullanımının gösterildiği tatbikatta esnaflara yangın dolabının anahtarları verildi.

Tatbikatı Ödemiş Belediyesi İtfaiye Müdürü Hüseyin Sav yönetirken, esnaflardan Meşrutiyet Mahallesi Muhtarı Ruhi Evcimen de hazır bulundu. Tatbikatta esnaflara Arasta içerisinde her yöne uzanan toplam 40 metre uzunluğundaki hortumların Büyük Camii yanındaki yangın dolabında bulunan vanalara takılması ve vanaların kullanımı gösterildi.

Ödemiş İtfaiyesi olarak eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini kaydeden Ödemiş Belediyesi İtfaiye Müdürü Hüseyin Sav, "İlçemizin yangın açısından risk taşıyan bölgelerinden olan Arasta Çarşısı'nda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı esnafımızı bilgilendirmek ve acil durumlarda yapılacak eylemleri göstermek üzere tatbikat gerçekleştirdik. Arasta esnafımız muhtar Ruhi Evcimen'in öncülüğünde esnafımızın talebi üzerine yaptığımız tatbikatta oluşabilecek risklerin en aza indirilmesini hedefledik. Dar sokaklar sahip çarşımızda ahşap ağırlıklı dükkanlarda ayakkabı ürünlerinin yer alması nedeniyle oluşabilecek bir yangına itfaiye ekiplerimiz müdahale edene kadar esnaflarımızın müdahalesinin sağlanması çok önemli. Bu konuda esnaflarımız uygulamalı olarak eğitimden geçti. Bu dolabımızdaki hortumlar çarşımızın her yerine ulaşabilecek uzunlukta. Dolabın 10 adet anahtarını esnafımıza dağıttık. Burada yaptığımız çalışma bir örnek olup ilçemizdeki diğer esnaflarımızın yangın söndürme eğitimi konusundaki taleplerini yerine getirmeye de hazırız" dedi.

Meşrutiyet Mahallesi Muhtarı ve Arasta esnafı Ruhi Evcimen de, çalışmanın memnuniyet verici olduğunu dile getirerek, Arasta esnafının yaşanabilecek olumsuzluklara karşı artık daha da hazırlıklı olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber