Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mayıs 2013 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin doğu bölgeleri ile zamanla batı bölgelerimizin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusu (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Bitlis) ve öğle saatlerinden sonra Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Kütahya, Eskişehir, Ankara ve Bolu çevrelerinin, gece saatlerinde Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde 3 ila 5 derece artacağı, kuzey, iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneydoğu (keşişleme), doğu kesimlerde kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında ve yarın (Çarşamba) batı kesimlerde yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

TOZ UYARISI: Ege, Batı Akdeniz, Marmara'nın güneyi ve İç Anadolu'nun batısında görülecek toz taşınımı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara (Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinin düşmesi, çamur şeklinde yağış vb.) karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber