Yerel seçimlere nasıl hazırlanacaksınız?

Başkan adayı olmadan önce bu kitabı okumalısınız

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mayıs 2013 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yerel seçimlere nasıl hazırlanacaksınız?

Kişisel gelişim kitapları her zaman en çok satan, en çok okunan kitaplar listesinin ilk sıralarında yer almıştır. Hemen hemen her konuda yazılmış bir kişisel gelişim kitabı bulabilirsiniz. Yüksel Bölük tarafından yazılan Siyasetçinin El Kitabı da, diğer kişisel gelişim kitaplarını andırıyor, bir farkla, siyasetçi ve bürokratlar için özel yazılmış bir kişisel gelişim kitabı.

Siyasetçinin El Kitabı, geniş bir hitabet bölümüyle başlıyor. İlk bölüm, bir konuşma nasıl hazırlanır(yazılır), nasıl söylenir, kürsüde nasıl durulur, telaffuz nasıl düzeltilir gibi konuları içeriyor. Pek çok ince detay, pek çok püf noktası var. Kitapta işlenen farklı pek çok konudan bize ilginç gelen bazılarını söyle sıralayabiliriz. Düğüne hangi saatte gidersiniz, fotojenik olmak için neler yapmalısınız, televizyona çıktığınızda nasıl oturursunuz, zayıflar ve şişmanlar için giyim kuşam tavsiyeleri, takılar, karşınızdakini dinleme yolları, beden dili, insanları ikna yöntemleri, seçim materyalleri, siyasette hile, Meclisin çalışma sistemi, siyasetçi bürokrat ilişkileri, milletvekili gerçekte nedir, ne iş yapar, strateji oluşturma, oyun kurma vs…

Kitabın yazarı Yüksel Bölük, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu ve 12 sene TBMM'nde Milletvekili Danışmanlığı yapmış. Kendini tanıtırken “siyasetin hem mekteplisi, hem alaylısıyım” diyor. Siyasetçinin El Kitabı'nı esas itibariyle gönlünden siyaset geçenlere, bir siyasetçinin taşıması gereken asgari şartlar hakkında tavsiyeler vermek için yazdığını söyleyen Yüksel Bölük, kitabının bütün orta ve üst düzey bürokratlar için de büyük fayda sağlayacağına inanıyor.

Siyasetçinin El Kitabı, www.yukselboluk.com.tr ve www.siyasetcininelkitabi.com adreslerinden temin edilebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber