Polis çekildi, eylemciler Gezi Parkı'nda

Kalabalık Gezi Parkı'na doğru ilerliyor, bariyerleri kaldırmaya çalışıyor. Polis müdahale etmiyor. Parkın içindeki polisler parkı boşaltıyor.

Haber Giriş : 01 Haziran 2013 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güvenlik güçlerinin toplu şekilde çekildiğini gören ara sokalardaki gruplar, alkışlar ve sloganlarla güvenlik güçlerini protesto etti.

Polisin Taksim Meydanı'nı ve İstiklal Caddesi'ni terketmesinin ardından göstericiler, Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Tepebaşı, İstiklal Caddesi, Harbiye, Gümüşsuyu, Sıraselviler üzerinden meydana ulaşan göstericiler, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde toplandı.

Gezi Parkı'nı çevreleyen barikatların kaldırılması üzerine bir kısım eylemci de buraya geçti.

Bazı göstericiler Gezi Parkı'na yakın alanlarlarda bulunan Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ile İETT otobüslerine zarar verdi.

Göstericilerin, Taksim Meydanı'na yürüyüşleri sürüyor.


Cumhurbaşkanı Gül'den 'Gezi Parkı' açıklaması

Valilikten yaralı açıklaması

İçişleri: Orantısız güç kullanan polisler hakkında inceleme yapılacak

Hüseyin Çelik: AVM yapılırsa gider orada yatarım

Taksim'de 138 kişi gözaltına alındı/ Video


CHP'liler, Beşiktaş'tan Taksim'e geldi

Beşiktaş Meydanı'nda toplanarak yürüyüşe geçen CHP'liler Taksim'e ulaştı.

Grubun içinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun olmadığı görüldü. Sadece milletvekilleri bulunuyor. Bayraklarla meydana gelen kalabalık grup slogan atarak Dolmabahçe'den Taksim Meydanı'na geçti. CHP'liler, meydana girişte polislere tepki gösterdi.

CHP Lideri, bugün Kadıköy'de miting yapmak için İstanbul'a gelmiş, ancak Atatürk Havalimanı'nda mitingden vazgeçtiklerini, sadece Beşiktaş'tan Taksim'e yürüyeceklerini belirtmişti.

Polise linç girişimi

Taksim'de gösterilerin arasında kalan polis aracı, önündeki araçlara çarparak ilerlemeye çalıştı. Bu sırada eylemciler, trafikte ilerlemeye çalışan polis aracına saldırdı. Aracın camlarını kıran öfkeli kalabalığı bazı göstericiler engelledi. Kalabalığın arasında kalan polis aracı öfkeli kalabalığın saldırısı sonrasında tanınmaz hale geldi.


MARJİNAL GRUPLAR POLİSE SALDIRDI

Bu arada Taksim Meydanı'nda güvenlik için önlem alan bazı polislere, marjinal grup mensubu olan göstericilerden yabancı maddeler atıldı. Gelen yabancı maddelerden dolayı polisler yaralandı.

GAZETECİLERE DE SALDIRDILAR

Olay sırasında bazı eylemciler görüntü çeken basın mensuplarına saldırdı. Darp edilen gazeteciler linç edilmekten son anda kurtarıldı. Çok sayıda canlı yayın aracı taşlandı.

TAKSİM MEYDANI'NDA BÜYÜK KALABALIK

Bu küçük çaplı olaylardan sonra gösterciler Taksim Meydanı'nda... Hem Taksim Meydanı'ndaki hem de Gezi Parkı'ndaki bariyerler kaldırıldı. Şu anda meydanda göstericiler ve canlı yayın ekipleri var. Bu arada, Taksim Meydanı'nda eylemcilerin bekleyişi ise sürüyor.

GEZİ PARKI'NDA YANGIN

Polisin kontrollü bir şekilde Taksim Maydanı'dan ayrıldıktan kısa bir süre sonra Gezi Parkı'nın ortasında siyah dumanlar yükseldi. Alevlerin ağaçlara sıçrama ihtimalinin bulunuyor.


Taksim'de saat 15.00'de toplanmak için gelenler Gezi Parkı'na doğru gitmeye çalışıyor. Taksim Meydanı'na ilk olarak Sırrı Süreyya Önder ve Sabahat Tuncel'in de aralarında olduğu BDP heyeti ulaştı.


*Polis Taksim Meydanı'ndan çekildi/ FOTO GALERİ


Taksim Metrosu önünde bini aşkın gösterici BDP heyetine katıldı ve şu anda basın açıklaması yapılıyor. Açıklama yapan heyet başta Emniyet ve Valilik olmak üzere yetkilileri istifaya davet etti ve kitle şu anda Gezi Parkı'na hareket ediyor. Açıklama yapan heyet halka orantısız müdahale edilen Gezi Parkı'nın derhal halka açılmasını istedi. Polis TOMA'ları geri çekildi. Kalabalık Gezi Parkı'na doğru ilerliyor, bariyerleri kaldırmaya çalışıyor. Polis müdahale etmiyor. Parkın içindeki polisler parkı boşaltıyor.

Öte yandan İstanbul Valiliği'nin CHP'nin Taksim'e yapacağı yürüyüşe izin verdiği açıklandı.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber