Yangın helikopteri Milas'ta göreve başladı

Milas Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman yangınları ile havadan mücadele amacıyla kiralanan yangın helikopteri iş başı yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2013 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yangın helikopteri Milas'ta göreve başladı

Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, Denizcik Orman Deposunda bulunan Helikopter pistine konuşlanan yangın helikopterinin 30 Eylül tarihine kadar Milas ve bölgesinde görev yapacağını söyledi.

Müdür Kazakoğlu basın mensupları ile bölgede kısa bir basın toplantısı düzenleyerek yangın sezonu hakkında bilgiler verdi. Kazakoğlu, "1 Mayısta göreve başlayan ilk uçağımızın ardından 2. uçağımız ve 1 helikopterimiz de 1 Haziran itibariyle göreve başlayacak. Yangın söndürme sürecinde bizlere çok faydalı olan ve bu yıl yine büyük görevi üstlenecek olan helikopter, Kamov - 32 C marka olup, bambisi ile 2 bin 500 litre su alabiliyor. Helikopterimiz 2 bin 500 litrelik bambisi ile kaynaklardan su alarak orman yangınlarına ilk müdahalede kullanılacaktır. Helikopterimizin gelmesiyle de daha güvenli bir hal almış oldu. Bu süreçte zaten 2013 hazırlıklarımız yer ekiplerimiz 1 Haziran itibariyle konuşlandı. İnşallah bundan sonra 2013 yılını yangınsız siyelim ama çok az hasarla tamamlayacağız" dedi.

Kazakoğlu, 3 ay süreyle görev yapacak olan helikopterin eylül ayı sonunda Milas'dan ayrılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber