Düğün salonlarında sahte para furyası

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğünlerde hareketlilik yaşanırken, düğün salonu sahipleri ve müzisyenler atılan sahte dolardan şikayetçi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2013 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Düğün salonlarında sahte para furyası

Adana Düğün Salonu İşletmecileri Derneği (ADSOD) Başkanı Ayhan Şirin, düğün salonu işletmecilerinin ve müzisyenlerin son 30 yıldan beri hiç bu kadar sıkıntı çekmediğini belirtti. Şirin, “Yaklaşık 30 yıldır bu işin içindeyiz. Ama 30 yıldır Adana'daki düğün salonları böyle bir durumla karşılaşmadı. Sanatçılık ve sanat yapan arkadaşlarımızın sahte dolarlar konusunda çok rahatsızlıkları var. 50 TL'ye, 100 TL'ye alınan sahte dolarlar düğünlerde atılıyor. 2 - 3 uyanığın kendi cebine attığı paralar aslında. Bu konuyla mali polisler ilgileniyor aslında. Bu konuda resmi makamlar ne derece ne yaparlar bilmiyoruz ama bu konu ciddi anlamda meslektaşlarımızı rahatsız ediyor. Müzisyen arkadaşlarımız da bu konudan çok rahatsızlar. Düşünün sabahtan akşama kadar bu insanlar sanatlarını yapıyorlar, emek veriyorlar ve karşılığında peçete atsalar daha iyi hiç olmazsa bir dolandırıcılık olayı olmaz. Bu olayın sahteciliğe dökülmesi büyük bir sorun” dedi.

Konuyu çeşitli makamlar tarafından ya da basın yolu ile dile getirmek istediklerini ifade eden Şirin, "Çoğu vatandaşımızın bu konuda bilgisi yok. Aslında bilinçsizce yapılıyor, iyi niyetle yapılıyor ama diğer yandan da ortada bir uyanıklık var. Düşünün doların aynısını ayırt etmek mümkün olamayacak şekilde renkli fotokopilerle çoğaltılıyor. Üzerine yazıyorlar 'örnektir' diye. Vatandaşlar da bunları alıp salonlarda dağıtıyor” diye konuştu.

Bu durumun, en küçük Türk parası olan 1 TL'nin kağıt para olarak karşılığının olmaması, en küçük kağıt paranın 5 TL olması ve bu miktarın da insanlara ağır gelmesinden dolayı kaynaklandığını anlatan Şirin, 1 doları piyasada bulmanın her zaman mümkün olmadığını bu durumdan yararlanan uyanıkların da bu işi ticaret haline getirdiğini söyledi.

Önümüzdeki hafta kaymakamlığa ve valiliğe dilekçe şeklinde sunacaklarını belirten Şirin, “İnşallah onlarda bu konuda bize yardımcı olacaktır. Çünkü burada haksız bir kazanç var birde dolandırma var" şeklinde konuştu.

Bunların yanı sıra birde kayıt dışı salonlardan şikayet eden Şirin, “Belediyenin düğün salonu açabilmek için belirlediği kendi kriterleri var. Örneğin yer mekan olarak, yangın merdiveni ve ses yalıtım gibi kriterler koyarak uygunluk belgesi veriyor. Çoğu meslektaşlarımız bunu yerine getiriyor ama çoğu uyanık işletmeciler restoran adı altında düğün yapıyor. Başka şehirlerde bakıyoruz odalar ciddi cezalar veriliyor hatta kapatmaya kadar gidiyor. Bizim şehrimizde bir boşluk vardı bunu da inşallah derneğimiz aracılığı ile halledeceğiz” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber