İzmir'deki gösterilerin bilançosu ağır oldu

İzmir'de, İstanbul Taksim'de Gezi Parkı'ndaki eyleme destek vermek amacıyla iki gündür süren gösterilerde, başta bankalar olmak üzere çok sayıda işyeri tahrip edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Haziran 2013 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'deki gösterilerin bilançosu ağır oldu

İzmir'de, İstanbul Taksim'de Gezi Parkı'ndaki eyleme destek vermek amacıyla iki gündür süren gösterilerde, başta bankalar olmak üzere çok sayıda işyeri tahrip edildi. Bir banka şubesinin ateşe verildiği kentte, sabah saatlerinden itibaren belediye görevlileri, savaş alanına dönen yollarda temizlik çalışmalarına başladı. Olaylar sırasında gözaltına alınan 250'den fazla kişiyle ilgili soruşturma da sürdürülüyor.

Taksim'deki Gezi Parkı'nda ağaçların korunması için başlatılan direnişe, cuma gününden itibaren İzmir'de de binlerce kişi bir araya gelerek destek verdi. Gündoğdu Meydanı'ndaki protestolara katılan yaklaşık 30 bin kişilik topluluktan ayrılan küçük gruplar, yine Basmane semtindeki Ak Parti Konak ilçe binasının önüne geldi. Göstericiler önlem alıp, binaya yaklaşmalarına izin vermeyen polisle çatıştı.

Cadde ve sokaklarda sabah erken saatlere kadar süren çatışmalarda, göstericilerin taşlı saldırılarına polisler de biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi. Bu sırada Çankaya semtindeki bir banka şubesi yağmalanıp ateşe verildi. İşyerlerinin camları kırıldı. Duvarlara ve araçlara, Başbakan Erdoğan, hükümet ve polise yönelik tepkilerin dile getirildiği yazılar yazıldı. Banka tabelalarına T.C. ibaresi eklendi. Gruplar daha sonra sokak aralarına dağılarak eylemlerine son verdi.

TEMİZLİK BAŞLADI

İzmir'de, havanın aydınlanmasıyla birlikte belediye ekipleri, gece boyu devam eden olaylar sırasında savaş alanına dönen sokaklarda temizlik çalışmalarına başladı. Yollardaki taşlar, tahrip edilen işyerlerinde kırılan camlar toplandı. Kırılanların yerine yeni camların takılması, onarımlar için çalışma başladı.

Olaylar sırasında yakılan banka şubesinde de incelemelere başlandı. Protestocular, özellikle bankalara, yabancı sermayeli işyerlerine, hükümete yakın olduğunu düşündükleri kuruluşlara zararlar verdi.

GÖZALTI SAYISI 250'Yİ GEÇTİ

Bu arada ilk gün 115 kişinin gözaltına alındığı gösteriler sonrasında iki günde toplam gözaltı sayısının da 250'yi geçtiği bildirildi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Müdürü'nün de aralarında bulunduğu 5 polis ile çok sayıda gösterici yaralandı. Göstericilerden yaralananların tedavilerinin çeşitli hastanelerde sürdüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber