Polis güvenli internet kullanımını öğretecek

Uşak Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından hazırlanan "Bilinçli Bilişim Temiz Toplum" projesi kapsamında 12 bin kişiye güvenli internet kullanımı öğretilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2013 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis güvenli internet kullanımını öğretecek

Uşak Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından hazırlanan "Bilinçli Bilişim Temiz Toplum" projesi kapsamında 12 bin kişiye güvenli internet kullanımı öğretilecek.

Uşak Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ali Geleş, koordinatörlüğünü yürüttükleri "Bilinçli Bilişim Temiz Toplum" Projesinin, Telekominikasyom İletişim Başkanlığı, Uşak Üniversitesi, Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bizim Yuva Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından desteklendiğini, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı'ndan hibe destek almaya hak kazandığını bildirdi.

Projenin haziran ayının ilk haftasında başlayacağını ve 8 ay süreceğini bildiren Geleş, proje kapsamında öğrenci ve velilere "güvenli internet kullanımı" konusunda eğitim verileceğini kaydetti. Siber suçların azaltılmasında internet kullanımının önemine dikkati çeken ve güvenli internet kullanımı konusunda toplum bilincini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Geleş, şöyle konuştu:

"Proje ekibi ve rütbeli emniyet personeli kişisel gelişim, güvenli internet kullanımı, siber suçlar ve suçlarla mücadele yöntemleri ile ilgili eğitilecek. Daha sonra proje ekibi internet kullanımımın yaygın olduğu semtlerde belirlenen ilkokul, ortaokul ve liselerde 45 eğitim semineri düzenleyecek. Bu seminerlerde yaklaşık 10 bin çocuğumuza güvenli internet kullanımını öğretmeyi hedefliyoruz. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından yaklaşık iki bin anne babaya güvenli internet kullanımı konusunda toplu eğitimler vereceğiz. Amacımız direkt olarak en az 12 bin internet kullanıcısına ulaşmak ve eğitmek"

İnternetin hiç bir zaman tam güvenli hale getirelemeceğini, ancak verilecek eğitimle özellikle küçük yaştaki internet kullanıcılarının suç ve suçludan korunabileceğini kaydeden Geleş, "Eğitimlerimizde pedogoglar görev yapacak. Örneğin bir çocuk internet ortamında bir suçla ya da suçluyla karşılaşırsa ne yapması gerektiğini pedogoglardan öğrenecek. Eğitmenlerimiz anne babalara, çocuklarını internetteki zararlı içeriklerden nasıl korunacağıhı öğretecek" dedi.

Projenin verimliliğinin ölçülmesine önem verdiklerini söyleyen Ali Geleş şu bilgileri verdi:

"Eğitim alacak yaklaşık 12 bin kişinin anketle güvenli internet kullanım düzeylerini ölçeceğiz. Eğitim sonrası yine anket yaparak aradaki farkı tespit etmeye çalışacağız. Proje kapsamında il genelinde güvenli internet kullanımını bilen bir kitlenin ortaya çıkacağını düşünüyoruz"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber