Mevsimlik kayısı işçilerinin günlük ücretleri belirlendi

Kayısı bahçelerinde çalışacak olan mevsimlik işçilerin günlük ücretlerine ilişkin olarak değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mevsimlik kayısı işçilerinin günlük ücretleri belirlendi

Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç başkanlığında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıda bir işçinin günlük çalışma ücreti 32 TL olarak belirlendi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vahap Toman ile bazı resmi kurum yetkilileri ile Adıyaman Mevsimlik İşçiler Derneği Başkanı Mehmet Gürbüz ile Kayısı Üreticileri Derneği Başkanı Hanifi Hakverdi ve bazı dernek üyeleri katıldı.

Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, toplantının basına açık bölümünde yaptığı kısa açıklamada, kayısıda çalışacak olan mevsimlik işçilerin ücretlerinin belirlenmesi ve sorunların çözümü için daha önce bir toplantı yapıldığını, bugün de kayısı üreticileri yetkilileri ve mevsimlik işçiler derneği yetkililerinin katılımıyla fiyat belirlemesi yapılacağını ifade etti.

Vali Yardımcısı Erdinç'in konuşmasından sonra ilk olarak Kayısı Üreticileri Derneği Başkanı Hanifi Hakverdi konuşma yaptı. Hakverdi konuşmasında geçtiğimiz yıl 28 + 1.5 TL olan mevsimlik işçi ücretinin, bu yıl kayısı rekoltesindeki azalmaya bağlı olarak kayısı üreticilerinin mağdur olmaması için 25 + 1.5 TL olarak belirlenmesini istediklerini söyledi.

Adıyaman Mevsimlik İşçi Derneği Başkanı Mehmet Gürbüz'de toplantının basına açık bölümünde yaptığı konuşmada, mevsimlik işçilerin 8 saat yerine 12 saat çalıştıklarını belirterek bu durumunda göz önüne alınıp günlük ücretin 42 TL olmasını istediklerini ifade etti.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Toplantıda yapılan değerlendirmenin ardından mevsimlik işçilerin günlük ücretleri 16 yaşından büyük ve erkek işçiler için 30 TL, aracıya 2 TL olmak üzere günlük net 32 TL olarak belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber