Bulanık'a modern hayvan pazarı yapılıyor

Muş'un Bulanık ilçe Belediyesi, 50 bin metre kare alan üzerinde inşa edecek olan ve Avrupa standartlarına uygun modern bir hayvan pazar yerinin yapımı için çalışmalarına başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2013 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bulanık'a modern hayvan pazarı yapılıyor

Muş'un Bulanık ilçe Belediyesi, 50 bin metre kare alan üzerinde inşa edecek olan ve Avrupa standartlarına uygun modern bir hayvan pazar yerinin yapımı için çalışmalarına başladı.

İlçede birçok alanda gerçekleştirilen projeler kapsamında önemli değişime yol açan Bulanık Belediyesi, yeni projeler hayata geçiriyor. Yaşanılabilir bir Bulanık için yoğun bir şekilde çalışmalarına devam eden belediye, Avrupa standartlarına uygun modern bir hayvan pazar yerinin yapımı için çalışmalarına başladı. Belediye'nin hazırladığı projenin Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından kabul edilmesiyle birlikte yeni hayvan pazar yeri için çalışmalar başladı. Kültür Mahallesi, Örenkent yolu üzerinde ilçe merkezi dışında 50 bin metre kare alana kurulacak olan tesisin yapımı Bulanık Belediyesi ve (DAKA) tarafından eş finansman kaynağıyla gerçekleştirilecek.

Önümüzdeki günlerde ihaleye verilecek olan hayvan pazarı yerinde alan temizliği ve tasfiyesi için yürütülen çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Ziya Akkaya, Bulanık'ta bulunan hayvan pazarının ilçe merkezi ve karayolu bitişiğinde olduğu için trafik akışını tehdit ettiğini, hem de ilçenin dokusunu önemli ölçüde bozduğunu söyledi. Bu nedenle Bulanık'ta günümüz koşullarına uygun yeni bin hayvan pazarına ihtiyaç duyulduğunu ve hazırlanan proje kapsamında modern bir hayvan pazarı için çalışmalarına başladıklarını ifade eden Akkaya, "Amacımız Bulanık halkına eziyetsiz, zahmetsiz hayvanlarını güzel temiz bir ortamda satışa sunmak için yeni modern bir hayvan azar yerini inşa etmek. Artık eski hayvan pazar yeri günümüz koşullarına cevap vermeyişinden dolayı bu konuda hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızdan şikayet alıyorduk. Bölgede cazibe merkezi haline getirmek için başlattığımız projemizi hayata geçirmek için çalışmalarımıza başladık. 50 bin metre kare alana Avrupa standartlarına uygun bir şekilde kurulacak olan pazar yerinde Kahve, lokanta, idari bina, karantina, padoklar ve hayvan için kapalı alanı olan çevre düzenlenmesi etrafı kapılı bir yapı olacak. Havaların soğuk geçtiği bölgemizde iklim şartları da göz önünde bulundurularak yapılacak pazar yeri bölgemize uzun yıllar hizmet verecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber