Öğrenci ve velilerine sınav stresi ile başa çıkma semineri

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde düzenlenen seminerde, sınavlara hazırlanan öğrencilere ve öğrenci velilerine sınav stresi ile nasıl başa çıkabilecekleri anlatıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2013 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenci ve velilerine sınav stresi ile başa çıkma semineri

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde düzenlenen seminerde, sınavlara hazırlanan öğrencilere ve öğrenci velilerine sınav stresi ile nasıl başa çıkabilecekleri anlatıldı.

Bozüyük'te sınavlara girecek öğrencilere ve öğrenci velilerine sınav stresi ile başa çıkabilmelerine yardımcı olabilmek ve onlara destek olmak amacıyla Bozüyük Belediyesi ve Eskişehir Acıbadem Hastanesi işbirliği ile düzenlenen Sınav Stresi ile Başa Çıkabilme Yöntemleri konulu seminer, Bozüyük Belediyesi düğün salonunda yapıldı. Daha çok önümüzdeki günlerde yapılacak olan Seviye Belirleme Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavı'na katılacak olan öğrencilerin ve öğrenci velilerinin katıldığı seminere konuşmacı olarak Acıbadem Eskişehir Hastanesi doktorlarından Psikolog Yelda Öğe katıldı. Seminerde Psikolog Yelda Öğe, Sınav kaygısının azının motive ettiğini, fazlasının ise başarısızlık getirdiğini belirterek sınav kaygısının başarıyı etkilememesi gerektiğini söyledi. Psikolog Öğe "Sınav kaygısı bireyin daha öncesinde öğrenmiş olduğu her türlü bilgiyi sınav esnasında kullanmasını engelleyen ve performansını olumsuz şekilde etkileyen yoğun ve zarar verici kaygı türüdür. Sınav kaygısı yaşadığımızı 4 farklı alandaki belirtilerine bakarak anlayabiliriz. Bunlar; bilişsel (zihinsel) belirtiler, fizyolojik belirtiler, duygusal belirtiler ve davranışsal belirtilerdir. Ailenin ve çevresinin çocuğun başarısına ilişkin beklenti düzeyinin yüksek olması, çocuğun başarı düzeyi ve ders çalışması için yapılan baskılar, sınava girecek öğrencinin "acaba yapabilecek miyim?", "sınavı kazanabilecek miyim?", "sınıfı geçebilecek miyim?" şeklinde gelecek kaygısı yaşamasına, çocuğun zamanını etkin kullanamamasına, yeterince sınava hazır olmamasına, uykusuzluk, yanlış beslenme, yeterince dinlenememek gibi fizyolojik ihtiyaçlarını tam olarak karşılanmamasına sebep olmaktadır" dedi.

Sınav kaygısıyla başa çıkabilmenin yollarını da anlatan Psikolog Öğe, öğrencilere "Sınava çalışmış, bilgi eksikliği ortadan kalkmış, hazırlanmış bir şekilde girmeye özen gösterin, Sınava girerken asla son ana kadar çalışmayın, konulara son dakika göz atmayın, Sınavdan önce uyku, beslenme, dinlenmek gibi fizyolojik ihtiyaçlarınızı iyi karşılayın. Özellikle iyi ve doğru beslenmek son derece önemlidir. Şeker, sigara, alkol, Kahve kaygıyı arttırmaktadır. Bunlardan uzak durun protein ağırlıklı beslenmeye bol su, meyve ve sebze tüketmeye özen gösterin" dedi.

Öğe son olarak öğrencilerin ve velilerin sorularını cevapladı. Seminerin ardından Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükcü, Öğe'ye teşekkür ederek Metristepe Anıtı sembolü hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber