Derse sporla başlıyorlar

Kütahya Gediz Kız Meslek Lisesi öğrencileri, obezite ile mücadele kampanyası kapsamında, derslerine sporla başlıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Haziran 2013 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Derse sporla başlıyorlar

“Sporla Başlar Derslerimiz Başarılı Geçer Günlerimiz” sloganıyla, sabah ders başından önce yapılan 15 dakikalık sabah sporuna tüm personelle birlikte 280 öğrenci katılıyor. Gediz Kız Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Aslan, kötü beslenme ve hareketsiz yaşamın obeziteye yol açtığını, bu tip yaşamı da çağın en büyük tehlikesi olarak gördüklerini söyledi.

Obezitenin önüne geçmenin insanların kendi elinde olduğunu ifade eden Aslan, amaçlarının obeziteyle mücadele kapsamında, personel ve öğrencilerin doğru beslenme ve fiziksel aktivitelere yönlendirilerek bilinçlendirilmesi amacıyla spor yapmak olduğunu belirtti.

Yapılan araştırmalarda obezitenin en önemli nedenlerinden birisinin fiziksel aktivite yetersizliği olduğuna dikkati çeken Aslan, “Çocukluk ve gençlik döneminde kazanılan ve yaşam boyu sürdürülen düzenli fiziksel aktivitenin, bireyin sağlığını koruduğu ve hastalıklara karşı direnci önemli ölçüde artırdığı ifade ediliyor. Buna göre, geleceğin anneleri olan öğrencilerimize yapılacak en önemli yatırımın onları doğru beslenmeye ve fiziksel aktivitelere yönlendirmektir. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için bu iki konuda çok özenli davranmamız gerekir” dedi.

Sabah sporları ile öğrencilerimizin enerji ve stresini atıp, sigara ve bunun gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını da sağladıklarını belirten Aslan, “Kendileriyle barışık, sağlıklı ve pozitif yaşam süren, obezite ile mücadele bilincini erken yaşlarda kazanmış gençler yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu. öğrenciler de uygulamadan memnun olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber