Kesk üyesi memurlardan 2 günlük grev

KESK Çorum Şubesi üyesi memurlar, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar nedeniyle iş bırakma eylemi yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2013 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kesk üyesi memurlardan 2 günlük grev

Çorum'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi memurlar, Taksim'deki olayları protesto etmek amacıyla, yurt genelinde gerçekleştirilen iş bırakma eylemine katıldı.

Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar nedeniyle bugün başlayan ve 2 gün sürecek iş bırakma eylemi kapsamında, Bahabey Caddesi'nde toplanan KESK Çorum Şubesi'ne bağlı memurlar, ellerinde döviz ve sendika flamaları ile Gazi Caddesi'ni takiben Tarihi Saat Kulesi'nin bulunduğu Hürriyet Meydanı'na yürüdü.

Burada grup adına basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel-Sen Çorum Şube Başkanı Nevzat Veldet, yurt genelinde son bir haftadır üzücü olaylar yaşandığını belirtti.

Halkın gece gündüz demeden yaşam alanlarına sahip çıkmak adına mücadele ettiğini ifade eden Veldet, "Çok uzun süredir gecenin hakim olduğu bir ülkede, eşitliğe, özgürlüğe, demokrasiye hasret bırakılan kesimlerin umutları yeniden filizleniyor" dedi.

Sokak sokak, mahalle mahalle tüm ülkeye yayılan direnişin sadece Gezi Parkı için olmadığını öne süren Veldet, "Kamu emekçileri ve iş güvencesi, kazanılmış haklarına nasıl sahip çıkıyorsa, bizde halkımızla birlikte yaşam alanlarımıza aynı kararlılıkla sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Siyasi iktidarı, kamu emekçilerinin ve halkın geniş kesimlerinin taleplerine kulak vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından alanda kısa süreli oturma eylemi gerçekleştirdi ve ardından olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber