Taş ocağına toz cezası

Hacı Musa Çayı'ndaki balık ölümleri Gazipaşa Kaymakamlığını harekete geçirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2013 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taş ocağına toz cezası

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yapmış olduğu inceleme sonucu, balık ölümlerinin bölgede bulunan taş ocağının, çaya atık toz bırakması neticesinde meydana geldiğini tespit etti. Hazırlanan raporu inceleyen Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, balık ölümlerine neden olan taş ocağına, Çevre Kanununa muhalefetten 18.650 TL idari para cezası verilmesini istedi.

HASSASİYETİMİZ ÜST DÜZEYDE

Çevreye ve doğadaki canlılara verdiği önemi her fırsatta dile getiren Kaymakam Pamuk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada çevre konusunda kimseye taviz vermeyeceklerini söyledi. Yapılan inceleme sonucu adı geçen taş ocağının atık tozunu dere kenarına boşalttığını, tozun dereye karışması sonucu balık ölümlerinin meydana geldiğini tespit ettiklerini dile getiren Pamuk, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı Su Ürünleri Veteriner Hekimi, meydana gelen olayla ilgili bölgede inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonucu taş ocağının bu olayın sorumlusu olduğu net bir şekilde ortaya çıktı. Hazırlanan rapor doğrultusunda taş ocağına çevre kanununa muhalefetten 18 bin 650 lira para cezası verdik. Çevre konusunda hassasiyetimiz üst düzeyde. Turizme kapılarını aralayan, turizmden gerekli payı almaya çalışan bir ilçeyiz. Böyle bir ortamda çevreye olan hassasiyetimiz daha da artıyor. Vatandaşların olduğu kadar kurum ve kuruluşların da çevreye karşı duyarlı olması, üzerine düşeni yapması gerekir. Aksi uygulamalarda Kaymakamlık olarak daima gerekli işlemi yapacağız. Bu konuda tüm ilçe halkının hassas olmasını ve doğada yaşayan diğer canlılara saygılı olmasını istiyorum. Konuyu Antalya Çevre Sağlık Müdürlüğü'ne de ilettik. Onlar da gerekli incelemeyi yapacak. Olayın adli boyutu ise devam ediyor" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Korubaşı Köyü Hacı Musa Çayı'nda kenara vuran ölü balıkları gören vatandaşlar durumu jandarmaya iletti. Jandarma ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri bölgeye giderek inceleme yaptı. Yapılan incelemede çayın hemen kenarında bulunan kum-çakıl ocağının, ocaktan çıkan tozu çay kenarına döktüğünü ve dökülen tozun suya karışarak balıkların ölümüne neden olduğu anlaşıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber