Öğrenciler harçlıkları ile Afrika'da su kuyusu açacak

Tekirdağ Fatih Koleji öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarla Afrika'da su kuyusu açacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2013 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciler harçlıkları ile Afrika'da su kuyusu açacak

Kimse Yok Mu Derneği ve Tekirdağ Fatih Koleji el ele vererek Afrika'da su kuyusu açıyor. Proje kapsamında okulu ziyaret gelen dernek görevlileri beraberinde her öğrenci için birer tane kumbara getirdi.

Gerekli evrak ve broşür temin edilmesinin ardından öğrencilere seminer salonunda proje tanıtımı yapıldı. Öğrenciler su kuyusu için ellerinden geleni yapacaklarına dair söz verdiler.

Öğrenciler, yaklaşık bir ay boyunca ellerinde kumbaraları ile projelerini tanıtıp ulaşabildikleri herkesten bu noktada yardım istediler. Belirlenen sürenin sonunda toplanan miktar için İstanbul'dan görevlendirilmiş olan ekip okula gelerek kumbaraları teslim aldılar.

Minik yüreklerin Afrika'daki insanlara yardım etmek için seferber olduğunu aktaran Okul Müdürü Yüksel Altın, "O gün kumbarasını dopdolu getiren öğrencimiz de oldu, boş getiren öğrencimiz de. Fakat önemli olan onlar ellerinden geleni yaptılar. Kumbarasını tam olarak dolduramayan her öğrencinin bunun için mahcubiyetini dile getirmesi bunun en büyük kanıtı oldu. Öğrencilerimiz, hiç tanımadıkları insanlar için sonsuza kadar sürecek bir iyiliğe imza attılar. Hem kıymetli öğrencilerimize hem de velilerimize ayrı ayrı teşekkürler. Bu proje ile Afrika ülkelerinde suyun az bulunduğu bölgelerde yaşamak zorunda kalan yerli halk, açılacak su kuyusu ile hem sağlıklı suya kavuşacak hem de buralarda sağlıksız suyun sebep olduğu hastalıkların önüne geçilmiş olacak. Yaşam alanları bereketlenip, insanlar arasında dayanışma, paylaşma kültürünün gelişmesi sağlanacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber