Kiralık araçla sahte para bozdurma turuna çıkmışlar

İstanbul'dan kiraladıkları otomobille Sakarya'nın Pamukova İlçesi'ne gelen ve alışveriş yaparak piyasaya sahte 200 TL'lik banknotlar süren 2 kişi, ihbar üzerine yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Haziran 2013 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kiralık araçla sahte para bozdurma turuna çıkmışlar

alışveriş yaparak piyasaya sahte 200 TL'lik banknotlar süren 2 kişi, ihbar üzerine yakalandı. Bu kişilerin üzerlerinden çıkan banknotların sahte olduğu, para kontrol kalemiyle bile anlaşılamadığı, sadece seri numaralarının aynı olmasıyla anlaşıldığı belirtildi.

İstanbul dan kiraladıkları 34 FM 9226 plakalı araçla Pamukova İlçesi'ne gelen Y.U. (34) ve İ.D. (38), semt pazarındaki 5 esnaftan ayrı ayrı sahte 200 TL ile alışveriş yaptı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine yapılan ihbar üzerine 2 kişi, ekipler tarafından geldikleri kiralık araçla ilçeden ayrılmak isterlerken yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 2 şüpheli, ifadelerinde suçlarını itiraf ederken, üzerlerinde ve otomobilde 200 TL'lik 14 sahte banknot ele geçirildi.

Para kalemi ile yapılan kontrolde de sahte olduğu anlaşılamayan 200 TL'lik banknotların sahte olduğu, seri numaralarının aynı olmasıyla belirlendi. Y.U. ve İ.D.'nin 'kalpazanlık, evrakta sahtecilik, dolandırıcılık' gibi 20 suçtan arandığı da tespit edildi. Poliste ifadeleri alınan şüpheliler, ardından Adliye'ye sevk edildi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber