'Gezi' eylemcilerine belediyeden sıcak çorba

Antalya'da Taksim Gezi Parkı'na eylemlerine desteklerini sürdüren ve dün geceyi de Cumhuriyet Meydanı'nda geçiren gençlere Büyükşehir Belediyesi sıcak çorba dağıttı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Haziran 2013 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Gezi' eylemcilerine belediyeden sıcak çorba

Gezi Parkı eylemlerine Antalya'dan destek için Cumhuriyet Meydanı'nda akşam saatlerinde toplanan kalabalık, direnişe destek veriyor. Her akşam yaklaşık 3 bin kişinin toplanıp hükümet aleyhine slogan attığı meydan, serbest kürsüye dönüştü. Bir tarafta öğrenciler kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdürürken, meydanın bir başka köşesinde çevreciler nükleer karşıtı açıklamalar yapıyor. Meydanın hemen kenarındaki yeşil alanda ise gençler gitar çalıp şarkı söylüyor. Meydandaki kalabalık saatler gece yarısını gösterdiğinde dağılmaya başlıyor. Geriye kalan yaklaşık 100 kişi, burada kurdukları çadırlarda ve çimenlerin üzerinde sabaha kadar eylemi sürdürüyor. Gruplardan bazıları şarkı söylerken bazı gruplar ise kendi arasında futbol oynadı. Oturdukları yerden 'Başbakan istifa' diye slogan atan eylemciler, sevgililerin boynunda ve dizinde uzanarak dinlenmeyi tercih etti.

Sabahın ilk ışıklarına kadar şarkı söyleyip çeşitli danslar eden eylemcilere saat 03.00 sıralarında Büyükşehir Belediyesi tarafından minibüsle karavana içinde sıcak çorba getirildi. Gençler tarafından minibüsten kazanda indirilen sıcak çorba, öğrenciler tarafından meydanda bulunan eylemcilere kağıt bardaklar içinde dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber