Yıllar sonra köylerine dönen köylüler ekin işlerine başladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çatışmalı ortamdan dolayı göç edip ilçe merkezine yerleşen Bostancık sakinleri, yıllar sonra köylerine dönerek ekin işlerine başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2013 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıllar sonra köylerine dönen köylüler ekin işlerine başladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çatışmalı ortamdan dolayı göç edip ilçe merkezine yerleşen Bostancık sakinleri, yıllar sonra köylerine dönerek ekin işlerine başladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı köy ve mezralardan güvenlik gerekçesiyle göç etmek zorunda kalan aileler, bölgede operasyonların durması ve PKK üyelerinin yurt dışına çıkmasıyla birlikte yıllar sonra tekrar köylerine dönüp topraklarını işlemenin mutluluğunu yaşıyorlar. İlçeye yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunan ve geçen seneye kadar sık sık şiddetli çatışmaların yaşandığı Dağlıca bölgesindeki Bostancık köyüne dönen köy sakinleri, uzun yıllar kullanmadıkları için harabeye dönen evlerinin yerine yenilerini inşa ederek tarım arazilerini ekmeye başladı.

"TEKRAR KÖYÜMÜZE KAVUŞTUK. BUNUN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ"

Yıllar sonra köyüne dönen Bostancık köyü sakini Ali Ayten, başlatılan barış süreciyle birlikte tekrar köylerine döndüklerini belirterek, "Biz köyümüze gelerek yıkılan evlerimizin yerine yenilerini yapmaya çalıştık. Tekrar köyümüze toprağımıza kavuştuk. Bunun sevincini yaşıyoruz. Köylere dönüşler tamamen sağlanmalıdır. Köylüler olarak bu süreci sonuna kadar destekliyoruz. Bağımıza bahçemize bakıyoruz. Hepimiz bu süreçten çok mutluyuz" dedi.

Köy sakini Emin Ayten de başlatılan çözüm süreciyle birlikte yaşanan olumlu gelişmelerden sonra köye döndüğünü kaydederek, "Evlerimiz yıkılmış durumdadır. Biz bu topraklarımıza artık tamamen yerleşmek istiyoruz. Bu barışın kalıcı kılınmasını istiyoruz. Köyümüze döndüğümüz için büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Köyümüze kavuştuk. Bahçe işlerine de başladık. Ağaçlarımıza, fidanlarımıza bakıyoruz, suluyoruz. Bundan büyük bir mutluluk olamaz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber