Ziraat mühendisine hırsızlık gözaltısı

AK Parti Aydın İl Teşkilatı'nda, 18 gün önce düzenlenen toplantıda 22 yaşındaki Ahmet Ürkmez'in tablet bilgisayarını çaldığı güvenlik kamerasına yansıdığı ileri sürülen Ziraat Mühendisi A.E.K., gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Haziran 2013 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ziraat mühendisine hırsızlık gözaltısı

Belediye Başkan aday adayı olan A.E.K., sevk edildiği adliyede suçlamayı kabul etmedi ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AK Parti Aydın İl Teşkilatı'nda, geçen 19 Mayıs'ta yapılan Gençlik Kolları ve Ana Kademe Yöneticileri Toplantısı'na verilen arada, toplantıya katılan 22 yaşındaki Ahmet Ürkmez'in tablet bilgisayarı çalındı. Ürkmez, durumu Ak Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay'a bildirdi.

Güvenlik kamerası görüntüleri incelediğinde bilgisayarı, bir süre önce Çine Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan parti üyesi 56 yaşındaki A.E.K.'nın bir dergi arasına koyup, toplantının ikinci bölümüne katılmadan binadan ayrıldığı belirlendi. Bunun üzerine Ak Parti İl Bşkanı Sadık Atay, telefonla A.E.K.'ya ulaşıp, Ürkmez'in bilgisayarını iade etmesini istedi. Ancak, A.E.K., buna yanaşmadı.

AK Parti İl Başkanı Atay, bunun üzerine güvenlik kamerası görüntülerini geçen 4 Haziran'da polise verdi. Görüntülerden yola çıkan polis, şüpheliyi dün evinde gözaltına aldı. Polisteki ifadesinde, "Zaman zaman partiye uğrarım. Çine'de belediye başkanlığı için aday adayıyım. Seçim süreci ile bilgi almak için o gün de partiye uğradım. 150 bin lira da bağış yaptım. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum" dedi. Adliyeye sevk edilen A.E.K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ak Parti Aydın İl Başkanı Akay, partilerinin adının olaya karışması nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirip, "İstenmeyen, münferit bir olay. Mecburen konuyu yargıya taşıdık” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber