Nabi Avcı, nikah şahitliği yaptı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de katıldığı düğünde nikah şahitliği yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2013 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Eskişehir Etkinliği dolayısıyla kente gelen TBMM Başkanı Çiçek ve çeşitli etkinlikler için Eskişehir'de bulunan Bakan Avcı, Sarar Şirketler Grubu Protokol Müdürü Alaattin Çoban'ın kızı Neslihan Çoban ile Osman Sarı'nın evlenme törenine katıldı.

Merkez Odunpazarı İlçe Belediye Başkanı Burhan Sakallı'nın kıydığı nikaha şahitlik eden Çiçek, burada yaptığı konuşmada, evlenen çifte ömür boyu mutluluk diledi.

Devlete, millete ve ailelerine sadık, bayrağını gönülden benimsemiş nesiller yetiştirmeyi dileyen Çiçek, şöyle konuştu:

"Ben belediye başkanlığı yaptım. Nikah kıydım. 2 kızım bir oğlum var. Onları da evlendirdim. Masanın her tarafında bulundum. Sayısız da nikaha şahitlik yaptım. Onun için müsaade ederseniz hem tespitlerimi hem de tavsiyelerimi söyleyeceğim. Bu nikahlarda herkes damada diyor ki 'ayağına bas', geline diyor ki 'ayağına bas'. Halbuki evliliğin mutlu sürebilmesi için her iki taraf da birbirinin ayağına da basmasın, damarına da basmasın. İşin doğrusu budur. Birinden birine basıldığı takdirde boşanmalar her geçen gün artıyor. Yüzde 14'e çıktı. Bu da devlet ve toplum hayatımız bakımından son derece düşündürücü bir husustur. O yüzden gaza gelmeyin, birbirinizin ayağına da damarına da basmayın"

Çiçek, ikinci tespitinin özellikle damat Osman için olduğunu ifade ederek, "Nikahta gelin kızın sesi biraz daha az çıkar, damadın ki gür çıkar ama bu 40 gün sürer, fazla sürmez. Onun için hemen buradan gittikten sonra kapının arkasına yaz 'itaat et, rahat et'. Doğru olan da budur. İnşallah Allah hepimize böyle güzel mutlu anlar yaşatsın. Ben ailelerini de tebrik ederim. Onlara sevgide saygıda asla kusur etmeyin. Aileleri olarak da Osman ve Neslihan'ın üzerinden ilginizi, şefkatinizi, duanızı, tavsiyenizi, desteğinizi esirgemeyin'' dedi.

Çiçek, daha sonra evlilik cüzdanını gelin Neslihan Çoban'a verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da gelin ve damada "hayırlı olsun" dileklerinde bulundu.

Düğüne, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, eski İçişleri Bakanlarından AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ile çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber