Araştırma Komisyonundan Bernay'a için suç duyurusu kararı

Haber Giriş : 24 Ocak 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'ndeki kadrolaşma ve yolsuzluk iddialarını inceleyen Araştırma Komisyonu, Rektör Prof. Ferit Bernay ile ihale komisyonu için suç duyurusunda bulunma kararı aldı

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'ndeki kadrolaşma ve yolsuzluk iddialarını araştıran TBMM Araştırma Komisyonu, Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay ile ihale komisyonu hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Komisyon, çalışmasını bugün Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu'nu dinleyerek tamamlayacak. 25 Ocak'ta çalışma süresi dolacak olan komisyon, bir taraftan sürdürdüğü rapor yazımı çalışmasını da olgunlaştırdı.

İhaleler ilk sırada
Keyfi yönetim, kamu kaynaklarının israfı ve amaç dışı kullanımı ile kadrolaşma ana başlıklarının yer aldığı raporda, 24 ayrı başlıkta suçlamalara yer verildi. Sonuç bölümünde de, YÖK, Maliye ve Sayıştay'a yetersiz kalan denetim ve incelemelerin ikinci kez yapılması için çağrıda bulunulması ve savcılığa suç duyurusu yapılması önerisi yer aldı. Suç duyurusu yapılması istenen konuların arasında "ihaleler" ilk sırayı aldı. Komisyonun, suçlamaları raporda şöyle sıralandı:

KEYFİ YÖNETİM: Mahkeme kararlarının uygulanmaması veya geç uygulanması, sicil bozma-gereksiz yere soruşturma açma, öğretim üyelerinin akademik unvanlarının geri alınması girişimi, atama ve yükseltilmelerde subjektif kriterlere dayanma, vakıf ve sendika ile ilgili iddialar, hukuka aykırı görevlendirilmeler, jürilerin oluşturulmasında etik kriterlere uygun davranmama.

KAYNAKLARIN İSRAFI: İhaleler, haksız yargılanmaya sebebiyet verilmesinden doğan kamu zararları, öğrenci harçlarının amaç dışı kullanımı, kardiyoloji hastanesinin çocuk hastanesine dönüştürülmesi, sendika ile ilgili iddialar, Ankara irtibat bürosu.

KADROLAŞMA Olumlu raporlara rağmen sözleşmesi yenilenmeyenler, olumsuz raporlara rağmen ataması yapılanlar, kadro ihdas edilmemesi, ihtiyaç olmamasına rağmen kadro ihdası, kişiye özel kadro ilanları, YÖK yasasındaki boşlukların istismarı, YÖK'ün himayesi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber