Unakıtan: Kimse bir bardak suda fırtına koparmaya kalkmasın

Haber Giriş : 24 Ocak 2006 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bankada 150 milyon YTL'sinin olmadığını açıklaması üzerine geri adım atan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan "Bırakın parti liderini, sade bir vatandaşın bile malvarlığını açıklamam. Kanunen bunlar sırdır.

Bir bardak suda fırtına koparmayın" dedi.

Unakıtan TBMM'de konuyla ilgili yöneltilen sorular üzerine, kendisine atfedilen "Genel merkez yaptıran bir partinin liderinin hesabında muazzam parası var" şeklindeki sözler ve Baykal'ın buna verdiği yanıtı değerlendirdi.

Unakıtan, "Bir Maliye Bakanı bırakın parti liderinin hesabını, sade bir vatandaşın hesabını bile açıklamaz. Kanunen bunlar sırdır. Bir bardak suda fırtına koparmayın" dedi.

TEKRAR SORMANIN ALEMİ YOK

Haberin, "bir gruba yaptığı açıklama" şeklinde açıklandığının anımsatılması üzerine ise Unakıtan, "Bu kadar, konuşmalarım bu kadar. Biraz önce konuştuk. Türkçe olarak açıklama yaptım. Gayet açık. Bunların üzerinde tekrar tekrar sormanın alemi yok. Beni bırakın, hiç bir Maliye Bakanı, bırakın parti liderlerini, sade vatandaşın dahi hesabını katiyen açıklamaz. Maliye Bakanlığı'ndan ayrıldıktan sonra bile açıklayamaz" şeklinde konuştu.

Baykal'ın tepkisini nasıl karşıladığı sorulunca da Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "O da benim hakkımda bazı şeyler söylediğinde, 'bunları söyledin mi' diye ben ona yazılı olarak sorduğumda 'söylemedim' dedi. Ben de hiç birşey yapmadım. O da bana sorsaydı ben de ona 'söylemedim' diye söylerdim. Ama çok acil olarak öyle bir açıklama yapmış olabilir" demekle yetindi.

SİNİRLENDİ

Böyle bir haberin nasıl yazıldığı sorusuna "Bilmem ki" yanıtını veren Unakıtan, "Bu konuda bir araştırma yapmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna da sinirlenerek, "Araştırma yapmayı düşünmüyorum. Böyle birşey söylemediğim için ne araştırması yapacağım" karşılığın verdi.

MALVARLIĞININ AÇIKLANMASI SİYASETİ ZEDELER

Baykal'ın malvarlığının açıklanması yönündeki talebinin kendisini ilgilendirdiğini belirten Unakıtan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kendisinin de malvarlıklarının açıklanması önerisine ise sıcak bakmadı. "Siyasetçiler zaten belli prosedürle malvarlığını bildiriyor. Onun için bu konuda siyaset müessesini de fazla zedelememek icabet eder. Her siyasi zaten kendi malvarlığını kanunu mecburiyetinden dolayı açıklamıştır, ilgili makamlara bunun bilgilerini vermiştir. Bu gayet açık, bunu hepiniz biliyorsunuz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber