Görme engelli vatandaş dürüstlüğün semeresini hemen aldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, atalarımızın "ne ekersen onu biçersin" sözü gerçek oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2013 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görme engelli vatandaş dürüstlüğün semeresini hemen aldı

Kısa bir süre fırıncının yanlışlıkla verdiği fazla para üstünü iade eden görme engelli vatandaş, bankamatikte kalan 400 lirasına 3 gün sonra kavuştu.

Geçen cuma günü akşam saatlerinde engelli maaşını çekmek için PTT bankamatiklerine giden ve gözlerinde aşırı derecede görme bozukluğu olan Ramazan Çakar, kartını ATM'ye takarak para çekmek istedi. Çakar, yaptığı işlemin sonunda, bankamatikte parası olmadığını sanarak, kartını bankamatikten alıp oradan uzaklaştı. Çakar'ın ardından para çekmeye gelen Serkan Ulusoy, bankamatiğin para çıkış yerinde duran 400 lirayı gördü. Durumu hemen polise bildiren Ulusoy, bankamatikte bulduğu 400 lirayı olay yerine gelen emniyet ekipine teslim etti.

Olaydan 3 gün sonra para çekmek için tekrar PTT bankamatiklerine gelen, aşırı derecede görme bozukluğu olan engelli Ramazan Çakır, üç ayda bir aldığı 750 lira tutarındaki engelli maaşından bankamatik hesabında 350 lira kaldığını görünce şaşkına döndü. PTT yetkililerine başvuran Çakır, yetkililerden gerekli tahkikatın yapılmasını istedi. Güvenlik kamerası incelemelerin ardından PTT Müdürlüğü engelli vatandaşın parasının emniyette olduğunu öğrendi. Alanyurt Polis Merkezi'ne başvuran engelli vatandaş 400 lirasına kavuştu.

Parasını Başkomiser İlhami Araali'den teslim alan görme engelli Ramazan Çakar, "Borcumu ödemek için geçen cuma günü engelli maaşımı bankamatikten çekmeye gittim. PTT bankamatiğine kartımı takarak yaklaşık 10 sefer işlem yaptım. Alamayınca kartımı çıkartıp uzaklaştım. Paramı bulup emniyete teslim eden vatandaşa teşekkür ederim. Allah razı olsun. Paramın kaybolmasından üç gün önce fırına ekmek almaya gitmiştim. Fırıncı 5 lira yerine 10 liranın üstünü vermiş. Eve giderken kontrol edince paramın fazla olduğunu fark ettim. Gittim, fazla olan parayı fırıncıya verdim. Haram para asla yemem. Üç gün sonra aynı olay benim başıma geldi. Benim 400 liram gitti, ama aynı şekilde yerine geldi. Bu olay beni çok etkiledi. İnsan ne ekerse onu biçiyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber